Skip to main content
Szabadidő

Kiállítást ajánlunk: VMI Diploma 2017

By 2017. június 17.

Július elsejéig még megtekinthető a Kepes Intézetben a VMI Diploma 2017, vagyis az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet hallgatóinak diplomakiállítása. Ha csak egy kiállítást nézünk meg júniusban, ez legyen az!

A diplomamunkák elemzésére nem térnénk ki, már csak azért sem, mert mi sem ezért érkeztünk a kiállításra. Egyszerűen csak kíváncsiak voltunk rá, hogy milyen gondolatok állnak össze az egri hallgatók fejében, mennyire szárnyal szabadon a fantáziájuk. Hát. Elképesztő mértékben.

A kiállításon egymást érik a profin megvalósított, iszonyatosan kreatív ötletek. Képek, installációk, okostelefon alkalmazások, ékszerek, ruhák, könyvek, és még egy halom tárgy olyan egyedi designnal és tartalommal, hogy legszívesebben bekuckóztunk volna mindegyikkel külön-külön egy sarokba és addig ki sem jöttünk volna onnan, amíg az egész művet át nem néztük, el nem olvastuk és tökéletesen meg nem értettük. A kocsmás társasjátékkal például az egész estét átjátszottunk volna.

Lelkesedésünk volt, időnk nem, naivan sikerült ugyanis zárás előtt egyetlen órával megérkeznünk. Aki még nem látta a kiállítást, jelezzük, hogy ez nem elég rá. Még a kétszerese sem lenne elég. Rengeteg kiállított munka van, a Kepes két szintjét is megtöltik és mindegyik egy csapda, mert odacsábít magához és annyira leköt, hogy csak repülnek az értékes percek. Más játsszon okosabban mint mi és érkezzen időben! A Kepes keddtől-szombatig 10 és 18 óra között látogatható, a kiállításra a belépődíj 600 forint. Alább mutatunk pár fényképet kedvcsinálónak.