Skip to main content

Magyarország Kormánya országos szakmai konzultációt indított a védőnőkkel. A sorozat 20 állomása közül Eger volt az első, 2017 június 21-én. A Városházán tartott fórumon Eger és térsége védőnői vettek részt, szép számban.

A jelenlévőket Habis László polgármester köszöntötte, aki elmondta: kétszeres nagyapaként maga is tisztában van azzal, hogy milyen fontos szerepük van az egri családok életében a védőnők tanácsainak, szakmaiságának, személyiségének.

Habis László sok sikert kívánt a 2018 februárjáig tartó konzultációs sorozathoz Bábiné Szottfried Gabriellának, az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnőtagozata vezetőjének, majd kiemelte, hogy a jól működő egészségügyi alapellátást a védőnői szolgálatra, erre a csodálatos Hungarikumra lehet építeni.

– Talán nincs szebb feladat és hivatás ennél a munkánál – fogalmazott Eger polgármestere, majd hozzátette: az elmúlt esztendőkben megújultak a város bölcsődéi, számos családorvosi rendelő és védőnői körzet működhet immár 21. századi körülmények között. Az óvodákért is sokat tesz a város és két új intézményt is épít a közeljövőben. Eger polgármestere aláhúzta: az eddig elvégzett, nem kis munka után tovább folytatódik az egri egészségügyi alapellátás létesítményeinek korszerűsítése, felújítása, immár a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból.

Mint a városvezető rámutatott: az Egerben Kft-ként működő védőnői szolgálatot sokfelé példaként emlegetik. Büszkék vagyunk rájuk és köszönjük az egriekért végzett munkájukat. További büszkeségünk az is, hogy Eger a napokban kapta meg a „Családbarát hely” címet.

Bábiné Szottfried Gabriella a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta: országos viszonylatban igen árnyalt a kép, van, ahol maximális járandóságot kapnak a szakemberek, van, ahol a helyettesítésért sem kapják meg a megfelelő kiegészítést, pótlékot. A védőnőkkel való találkozások után olyan szakmai összefoglalót kíván letenni az asztalra, amely egy, a szakemberek méltó javadalmazását szolgáló jogszabály alapja lehet.

Fotó: Nemes Róbert