Skip to main content

A napokban észlelték, hogy az egri Mekcsey utca alatt beszakadt egy, az Almagyar utca 9. szám alól nyíló pince. A keletkezett üreg (omlási kúp) alulról jelentősen megközelíti az útpályát.

 Az omlás veszélyezteti az önkormányzat tulajdonában lévő, nagy forgalmat bonyolító utat, s a felszín beomlása esetén ellehetetleníti annak forgalmát. Tipikus vis maior helyzetről van tehát szó, melyet mihamarabb kezelni kell.

 Eger Közgyűlése július 6-án, rendkívüli ülésen döntött a vis maior pályázat benyújtásáról, amely a várható 38 millió Ft-os kárrendezési, helyreállítási költség 70%-os megtérítését jelentené a város számára. A becsült saját forrás, hozzávetőleg 11,4 millió Ft az önkormányzat 2017-es költségvetésben rendelkezésre áll, ezt a közgyűlés döntése értelmében az „Önkormányzati feladatellátás tartaléka” címszámról átcsoportosítják a büdzsé „Pince és partfal veszélyelhárítás” címszámára.

A csütörtöki, közgyűlési döntést követően önkormányzatunk célja az, hogy a munka is mihamarabb megkezdődhessen. A minisztériumi döntésről és ennek nyomán az elhárítás megkezdéséről széles körben tájékoztatni fogjuk a város lakosságát. Már most érdemes azonban felkészülni arra, hogy a beavatkozás a Mekcsey utca lezárásával, s így jelentős forgalmi változással jár majd.