Skip to main content
Fejlesztés

Nem várhatunk változást az Egervin telephelyén

By 2017. augusztus 7.5 hozzászólás

Ha van elátkozott telek Egerben, akkor az alighanem a Vasút utcai, egykori Egervin telephelye lesz. A palackozó helye évek óta romosan áll már, mire sokak szíve megdobbant, amikor tavaly év elején bontási munkálatok kezdődtek meg a területen. Jő’ egy új, szép világ, gondoltuk naivan, aztán már a bontásnál is éreztük, hogy mintha a szokásosnál kicsit döcögősebben menne a dolog. Most pedig már ott tartunk, hogy az építkezés nem csak leállt, de a területet a gaz is benőtte, a Heol pedig megírta, hogy lényegében senki nem tud semmiről, csak annyi biztos, hogy nem épül oda semmi. Nem egy boldog történet.

Ilyen volt fénykorában a telek. Forrás: Fortepan

A hírlap cikkét nem másolnánk át, a fenti linken elolvasható, a sztori viszont minden tekintetben egy kudarc a városnak. Ráadásul egy elég látványos kudarc, mert valljuk be, hogy kevés, ennél frekventáltabb pont van Egerben. Anyagi oldalról is hihetetlen, hogy egy ilyen telek ilyen sorsra jusson, de esztétikailag már-már vállalhatatlan a terület és ezen azért lehetne változtatni.

A mostanihoz képest még ez is egy fénykor volt, mert legalább állt a ház és éppen kerékpárút is épült előtte

Attól, hogy  félresiklik egy projekt, ennek a látványa nem igazán tartozik az érintetteken kívül (városvezetés és ingatlantulajdonos) másra. Ha azt képtelenség is megoldani, hogy épüljön oda valami, a következő 540 évre, amíg romosan áll a telek, legalább beruházhatnának be egy batár nagy kordonra. Hogy legalább takarjuk el, amit széppé tenni nem tudunk. Vagy hassanak erélyesebben a tulajdonsora, ha van erre eszköz, hogy ruházzon be ő kerítésre. Előnyből indulunk, mert négy oldalból három eleve takarva van, már csak a maradék egyet kellene elrejteni. Bár ez meg a sors fintora, hogy pont az az egy fennmaradó oldal van a legforgalmasabb részen, ahonnan a legtöbben belátnak. Ahogy a Heol cikkéből kiderül, a város is érzi a kínt: „…városképi szempontokra tekintettel levélben hívták fel a figyelmét arra, hogy gyorsítsa fel a terület rendezését.” Csak, mintha ez nem lenne elég, az eredménnyel viszont végigmosolyogtuk a turisztikai szezon egészét és még most sem látszik komolyabb törekvés a helyzet kezelésére, inkább csak széttárt karokat érzünk a háttérben.

A dicső jelen. Pontosabban most már kicsivel kevesebb a törmelék, viszont cserében több a gaz mint ezen a tavaly nyári képen

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

  • Éva Ferencz szerint:

    De legalább valamennyire rendbe tennék, mert így a vasúttal érkezők ezt az ocsmányságot látják.

  • Lázár Béla szerint:

    Én azt nem értem, hogy a volt Volán iroda hogy került az Egervin telekkel egyesítésre? Talán a kettőnek már 1 a tulajdonosa, aki az eladásra vár?! Biztos megéri várni.

  • Csak, hogy helyére kerüljenek a dolgok.

  • Nagyon nem tetszik és az sem, hogy sehonnan nem kap az egri polgár választ, miért az a förtelem ott és mi fog épülni oda.A volt 7-es iskola épületét lerombolták/nem kellett volna/ sok éve .Végre gazdára lelt és valamiért áll a dolog.Nem értem magam sem, miért.Vannak a városnak csúnya színfoltjai.