Skip to main content
Kereskedelem

Már válogathatunk is az egri sörök között

By 2017. augusztus 9.2 hozzászólás

Emlékszünk még, amikor idén év elején keseregtünk egy korsó Hatvani ser fölött? Alig telt el azóta 5 hónap és kesergésnek már nyoma sincs, sőt!

Akkori bejegyzésünk bánata annyiról szólt, hogy míg körülöttünk már jóformán minden nagyobb településnek volt saját söre, addig Eger kimaradt a buliból. De mindez már a múlt. Örömmel jelenthetjük, hogy megtört a jég, ráadásul egyből két szereplőnek is köszönhetően, így már válogathatunk is a különböző, névben és/vagy ízben egri sörök közül. Ez azért ritka előkelő hangulatot ad a sörözés egyébként alapból is ritka csodálatos élményének.

Egri csillagok

Az Egri csillagok sört a Dobó utcai Bakelit kézműves sörbolt dobta piacra. Egy mézes-mentás, világos láger sörkülönlegességről van szó, retro csavaros üvegben, Bazinagy EGER felirattal az elején, épp úgy, ahogy az az egri szívnek jól esik. Az üzlet egyébként még három másik saját termékkel is büszkélkedhet, egy barna-, egy búza- és egy hidegkomlózott világos sör is ott mosolyog a kínálatban.


Rege

A Rege sört a Széchenyi utcai Artiszt kultúrbárnak köszönhetjük és köszönjük is megelőlegezett bizalommal, hiszen a premier még csak a hétvégi sörfesztiválon lesz. Ahogy írják: „Szerettük volna, ha a kiváló egri boroknak lenne egy sörpárja, így indult útjára a REGE, ami egy kellemes szűretlen pale ale egy kevés mazsolával fűszerezve.” Kiülünk a Kepes elé a teraszra, gyönyörködünk a városban és isszuk a Regét, Eger új történetét. Lehetne ennél egribben sörözni?!

Szólj hozzá! 2 hozzászólás