Skip to main content
Fejlesztés

Vöröses árnyalatot kapott a Jókai utca 5.

By 2017. augusztus 18.8 hozzászólás

Még év elején írtuk, hogy tavasszal felújítják a Jókai utca 5. szám alatti épületet. A felújítás ugyan csúszott kicsit, de lassan a munkák végére érnek és az építési háló lekerülésével már egyre nagyobb felületen láthatjuk az új színt.

Érzéseink vegyesek a házzal kapcsolatban. Már a felújítás elején is látszott a felkent mintákból, hogy a tervezők két szín között vacillálnak: egy, a régihez hasonló sárga és a most látható vöröses árnyalat között. Már akkor is megjegyeztük, hogy egek, kinek juthat eszébe pirosra lekenni ezt a gyönyörű épületet. Aztán megláttuk, hogy a tervből valóság lesz, tényleg vörös színt kap a ház. Reflexből rá is vágtuk, hogy az új szín pocsék, minden rossz, mindennek vége. Aztán közelebb mentünk és rájöttünk, hogy fene tudja…

Papíron biztos, hogy soha nem választottuk volna ezt az árnyalatot, de látva az eredményt, már közel sem vagyunk ennyire határozottak. A végső eredménnyel persze illik megvárni, hogy teljesen befejezzék a munkát, de egyelőre egyáltalán nem áll rosszul a háznak a sötétebb szín. Sőt. Egyfajta különleges eleganciát kapott így az épület. Arról nem is beszélve, hogy milyen más színt választhattak volna?! A sárga szín biztonságos (ezért választottuk volna mi is), de egyáltalán nem izgalmas. A fehérért/szürkéért rajongunk, de ide nem illet volna. Zöldben mutathatott volna még nagyon jól a ház, de a szomszédos két épület is ilyen színű, így kicsit sok lett volna belőle. Ergo úgy néz ki, hogy nem is csak hasra ütéssel született meg ez az árnyalat, hanem racionális érvek vezettek hozzá. Lehet, hogy ezért végeznek felújításokat hozzáértők és nem pedig mi, mert ők legalább tudják, hogy mit csinálnak.

A Jókai utca 5. szám alatti ház egy nagyon fontos elem városképileg. Mivel nem csak az utcarészt uralja, de adott szemszögből még a főtérhez is hozzátartozik, nagyon fontos, hogy magas minőségben készüljön el a felújítása. Egyelőre bizakodóak vagyunk.

Szólj hozzá! 8 hozzászólás