Skip to main content

Augusztus 25-én lezárult a pótfelvételi eljárás. Az Eszterházy Károly Egyetemre újabb 212 jelentkező nyert felvételt önköltséges képzésre. A felvettek többségében levelező tagozaton kezdhetik meg tanulmányaikat. A pótfelvételi eljárásban a legtöbben a sporttudományi és a gazdaságtudományi képzési területhez tartozó szakokra nyertek felvételt.

A júliusi általános felvételi eljárásban már 2100-an nyertek jogot arra, hogy szeptemberben beiratkozzanak az egyetem valamely campusán, így összesen, a pótfelvételi eljárással együtt, 2312 új elsőéves hallgatója van az Eszterházy Károly Egyetemnek.

A legtöbb gólya – 1741 fő – Egerben tanulhat az őszi félévben. A beiratkozás az egyes campusokon szeptember 6-tól szeptember 9-ig lesz, az oktatás a nappali tagozatos hallgatóknak szeptember 11-én kezdődik. A tanulmányok megkezdése előtt Gólyatáborban ismerkedhetnek egymással és az intézmény életével az elsőévesek. Az egyetemi Gólyatábor az idén először Mezőkövesden várja az elsős hallgatókat augusztus 31. és szeptember 2. között.

Szakirányú továbbképzésre, pedagógus szakvizsga programra, illetve részismereti képzésre – levelező tagozatra – még szeptember 10-ig várja a jelentkezést az intézmény, melyről az egyetem honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.