Skip to main content

Szeptember 1-jétől új szolgáltató látja el a gyermekétkeztetési feladatokat Eger Önkormányzata szervezésében, hét egri általános iskolában és négy középiskolában, illetve kollégiumban. A számos, minőségi garanciát is tartalmazó közbeszerzési eljárás során a TS Gastro Kft. nyerte el a megbízást, amely magába foglalja a speciális diétát igénylő gyermekek ellátását is. Az ország több területén működő cég 15 városban, több mint 20 ezer gyermek étkezéséről gondoskodik naponta, a 2017/2018-as tanév kezdetétől immár Egerben is.

Az érintett egri intézmények: Balassi Bálint Általános Iskola; Tinódi Sebestyén Tagiskola; Móra Ferenc Tagiskola és Előkészítő Szakiskola; Hunyadi Mátyás Általános Iskola; Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola; Lenkey János Általános Iskola; Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium; Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium; Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium; Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium.

Szucsik György, a Közgyűlés Városi Szociális és Családügyi Bizottságának elnöke a témáról tartott sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat kiírásának fókuszában a gyermekek számára minőségi étel nyújtása mellett e minőség ellenőrizhetősége és a szolgáltatást igénybe vevő egri családokkal, szülőkkel való folyamatos kapcsolattartás, visszacsatolás lehetősége állt. A versenyző feleknek referenciákkal, szakmai képzettség és tapasztalat pontos megjelölésével kellett igazolniuk azt, hogy a vállalkozás alkalmas a minőségi feladatvégzésre. Minden, a közbeszerzésben szereplő kitétel a minőség, az ellenőrizhetőség és a fogyasztói kapcsolattartás irányába mozdította el az egri, iskolai gyermekétkeztetés rendszerét. Továbbra is alapvető szempont volt az, hogy a nyersanyag-beszerzésben előnyt élvezzenek az Egerben és a város környékén tevékenykedő őstermelők.

A tanácsnok hozzátette: Eger Önkormányzata az elmúlt két év átlagához képest megközelítőleg megkétszerezte a gyermekétkeztetésre fordított kiadásait, ami 2017-ben csaknem 160 millió Ft-ot jelent a városunk költségvetésében. Az érintett hét általános iskolában – éves szinten – összesen csaknem 238 ezer adag tízórai, megközelítőleg 435 ezer adag ebéd és 238 ezer adag uzsonna elkészítéséről van szó. Középiskolákban és kollégiumokban a feladat – korábbi évek adatain alapuló becslés szerint – több mint 19 ezer adag reggeli/év, több mint 31 ezer adag tízórai/év, 42 ezer adag ebéd, több mint 31 ezer adag uzsonna és megközelítőleg 21.600 adag vacsora/év elkészítését jelenti. A szolgáltató végzi a négyféle diétás étkeztetést is, minisztériumi rendelet szerint, a mindenkori szükségnek megfelelően. Az új szolgáltató által elnyert megbízás 2017. július 31-től 2022. július 31-ig tart.

Takács Zsolt, a vállalat ügyvezetője kiemelte:

A TS Gastro Kft. a korábbi négy főzőkonyha helyett egyetlen, korszerű főzőkonyhát hoz létre Eger városában, a Bem tábornok utca 3. szám alatt, melyet az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményén keresztül Eger Önkormányzata biztosít számukra. Ezzel egyidejűleg a többi, iskolákban működő konyhát melegítőkonyhaként korszerűsítik. A cég a „központi” főzőkonyha létrehozásával egységesen biztosítja a garantált és ellenőrizhető ételminőséget, minden egri iskolás számára.

A cégvezető hozzátette: a szakiskolák, szakközépiskolák, gimnáziumok diákjai és a kollégiumi fiatalok szeptember 25-től kétféle főételből választhatnak. A társaság fő célkitűzése, hogy minél több egri iskolás számára tudjon választékos, minőségi szolgáltatást nyújtani.

Bodnár Gábor, a gyermekétkeztetést az önkormányzat részéről koordináló Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének igazgatója kiegészítésként aláhúzta: a fentieken túl jó hír az egri családok számára, hogy a térítési díj az előző tanévihez képest nem emelkedik. Hasznos gyakorlati tudnivaló, hogy a befizetéseket szeptember 11-12-13-án lehet megtenni, s természetesen az EKVI továbbra is lehetőséget biztosít az átutalással történő fizetésre. A megrendeléseket az intézménynél a gyermekek és a szülők számára ismerős, tapasztalt munkatársaik várják.

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

 • Névtelen szerint:

  Na persze…… A fiam tavaly is menzás volt, van összehasonlítási alapja. Első nap után panaszkodik, hogy fele adagot kap mint tavaly….. és emelték az árat….. köszönjük…..

 • Nem lesz jobb :( Kristóf panaszkodik, hogy kevesebb (konkrétan fele adag) és emelték az árat is…….

 • Névtelen szerint:

  Erről Besenyő Pista bácsitól a „térfogatnövelő szeeer????” opusz jut eszembe… „Aki ilyet rak bele, az egye meg, főzzön neki a felesége térfogatlevest, oszt akkor nem finom, de legalább sok…” :)
  Az én kislányom sokkal több időt tölt evéssel idén, mint tavaly, ízlik neki a kaja. Tavaly egy moslék volt, konkrétan, nem evett meg szinte semmit, a tízórait sem, az uzsonnát sem. Most csak ebédet kértünk, egyelőre, épp ebből kiindulva. Nyilván minden ízlés dolga, különösen, ha ételről van szó, de számos ismerősöm mondja, hogy a gyerekeknek sokkal jobban ízlik ez a kaja, mint a tavalyi.
  Még valami: az, hogy árat nem emelték, ez konkrétan tény. Az EKVI szedi a pénzt, márpedig pontosan ugyanannyiba kerül minden, mint tavaly. Az önkormányzat rakott bele pluszt az előző évekhez képest, nem is keveset. A tegnapi tájékoztatón az ügyvezető konkrétan elmondta, hogy hol lehet visszajelzést adni a szolgáltatással kapcsolatban: van e-mail cím, telefonszám is, lehet élni a lehetőséggel, ha valakinek észrevétele van:
  Varga Krisztina – minőségbiztosítási vezető – Tel: +36 (70) 614 8484
  E-mail: minosegbiztositas@tsgastro.hu