Skip to main content
Kereskedelem

Ázsiai diszkontáruház nyílik a Szent János utcán

By 2017. szeptember 14.szeptember 20th, 201713 hozzászólás

Még tavaly áprilisban írtuk, hogy megüresedett a belváros alighanem egyik legkülönlegesebb adottságú üzlethelyisége a Szent János utcán. Az egykori Orex helyét majd’ másfél év várakozás után, szeptember 21-től egy ázsiai diszkontáruház veszi át.

Fotó: Facebook/ÁzsiaSzuperDiszkont. Aranyos részlet, hogy jobbra van a bejárat :)

Azért búsulunk kicsit, mert egy ilyen üzlethelyiség, ilyen elhelyezkedéssel, sokkal többre hivatott egy diszkontáruházi profilnál. Az ingatlan ára is ezt támasztja alá, a 160 négyzetméteres boltot félmillió (!) forintos négyzetméteráron, 80 millió forintért kínálták eladásra. Ennyi pénzért már a Burger Kinget is elbírta volna az ingatlan, bár valószínűleg épp ez az ár lehetett a kis magán kézműves sörözős/kávézós/hamburgerezős álmunk veszte (a Burger Kinghez hasonló óriásoké meg, hogy nem fértek volna be). Töprengtünk egy kicsit, de végül arra jutottunk, hogy a profilnak önmagában egyébként van itt létjogosultsága – mármint, hogy ezen az utcán. Nyilván ideálisabb lenne, ha valami nyugat-európai nagyváros mintájára luxusmárkák nyílnának inkább egymás mellett, de erre azért kicsi az esély. Amíg nálunk a fővárosunk legfrekventáltabb pontján is képesek becsődölni luxusáruházak, addig örülhetünk, hogy legalább nem egy használt ruhás nyílt itt is. Piaci alapon dőlt hát el, hogy hangulatos kávézó helyett diszkontáruházra bökött valaki, ha pedig már az utóbbit választotta, ám áldásunk rá. Legalább egy csipet multikulti szösszenettel több a városban.

Van viszont egy komolyabb okunk a búra, a másik tényező, ami már inkább félelmet szül, az az üzlet megjelenése. Komoly rettegéssel tölt el, hogy valami, talán kevésbé profin összerakott arculat fog majd rikítani a történelmi utca közepén. Azért para ez, mert nagyon karakteres házról van szó, ami még úgy is vonzza a tekintetet, ha a bolt tulajdonosa egyébként minden városi szabályt betart a reklámok kihelyezésénél. De persze legyen alaptalan a félelmünk, egyelőre ismeretlenül is bízunk az üzlet szépérzékében.

Az Ázsia Szuper Diszkont név alatt egyébként egy kicsit megbolondított százforintos üzletet kell majd érteni. Egerben nem jellemzőek az ilyen boltok, Budapesten elég sok van belőlük, mindössze annyi a csavar a megszokott százforintosokhoz képest, hogy a hazánkban is ismert márkák mellett megjelenik pár ázsiai termék is a kínálatban. Egyébként jó helyek, igazi különlegességekre is lehet olykor lelni bennük, meg tényleg alacsony az árfekvésük. Jaj és még egy szösszenet a személyzethez. A korábban linkelt facebook oldalon ilyen mondatokkal hívogatnak, hogy: „Hamarosan megnyitunk Ázsia szuper diszkont. Jöjjön el és fedezze fel a bolt.” – hát lehet ennek ellenállni?! A hangulatát szeretjük, a tartalommal könnyen meg tudunk barátkozni, már csak annyi a vágyunk, ha a tulajdonos is érezné, hogy milyen értékes üzletben tevékenykedik és ehhez méltóan alakítaná ki az utcafronti megjelenését. Onnantól mindenki nyerne.


 

Új üzletek Egerben

Ahogy lekerül egy üres üzlet kirakatából az eladást/kiadást jelző tábla, elindul az ötletelés, hogy mi nyílik ott. De tényleg, mi nyílik ott? Segíts a kíváncsiskodó egrieknek, ha van információd, vagy tedd fel a kérdésedet, hogy megtudd, amit pár hónapon belül amúgy is megtudnál. De így megspórolhatod a kétségek közt töltött napok gyötrelmeit. Pletykaoldal üzletnyitásokról IDE KATTINTVA.

Szólj hozzá! 13 hozzászólás