Skip to main content
Fejlesztés

Sorház épülne a Nagyváradi – Faiskola utcák kereszteződésébe

By 2017. október 26.5 hozzászólás

A Faiskola utca egyfajta határvonal volt eddig az Ipari park és a Lajosváros között, az utóbbi időszakban viszont elkezdte egyre jobban bekebelezni Eger az utca elejét. Még év elején láttak neki egy új lakópark építésének a Külsősor utca sarkán, most pedig itt a hír egy újabb tervről, ezúttal egy kereszteződéssel arrébb, a Nagyváradi utcánál.

A beruházás részleteiről egyelőre korai beszélni, hiszen a folyamat még csak elvi állásfoglalás kérésénél tart a kivitelező részéről, de az irányt már láthatjuk, vagyis, hogy belátható időn belül lakófunkciót kapna a jelenlegi “kereskedelmi-szolgáltató-gazdasági terület”.  A fejlesztés a korábban linkelt Imola lakóparkhoz hasonlóan nagyon jót tenne az utcának, hiszen a tervezett lakóházak helyén ma még kevésbé mutatós csarnoképületek állnak. Ha megvalósul ez az elképzelés is, illetve a túloldali lakópark is, akkor a Faiskola utca első szakasza egy egészen hangulatos, kertvárosias övezetté alakulhat.

Továbbra is fenntartva, hogy a terv még nem végleges, érdeklődőknek azért mutatjuk a jelenlegi elképzelést az utcasarokra. Még jobban érdeklődők ezt az alábbi linkről tudják letölteni maguknak, forrás a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság október 16-i ülésének 4. előterjesztése. Az aktuális elképzelés szerint a területen egy hatlakásos sorház épülne, a lent látható elrendezésben:

Szólj hozzá! 5 hozzászólás