Skip to main content

Részleges útzárra kell számítani szombaton.

Elérkezett a Barkóczy utca végleges aszfaltozásához az az egymilliárd Ft-os közterületi infrastruktúra-fejlesztési program, melyet Eger Önkormányzata a Miniszterelnökségtől elnyert forrásból valósít meg. Az elmúlt hetekben megújult a forgalmas utca első, nagyobb szakasza a Törvényház út és Rózsa Károly utca közötti részen, melyet a közlekedők november 6-án vehettek birtokba.

A kivitelező konzorcium november 17-én, pénteken a Barkóczy utca még le nem aszfaltozott részén, a Rózsa Károly és a Csiky Sándor utca közötti szakaszon terít aszfaltszőnyeget a járdákra, majd november 18-án, szombaton a megújult útpálya kapja meg az új kopóréteget.

A fentiekhez kapcsolódóan az alábbiakra kell számítani a közlekedésben:

  • Szombaton 9.00 órától 16.00 óráig a Barkóczy utca Rózsa Károly és Csiky utca közötti részét teljes szélességben lezárják
  • A Lajosváros felől a Felsőváros irányába közlekedő buszjáratok az aszfaltozás idején nem tudnak áthajtani a Barkóczy utcán a Csiky utca felé, így 9.00 és 16.00 óra között a helyi járatok kihagyják az autóbusz állomás (Domus) megállóhelyet, valamint a két Széchenyi utcai megállót is.

A Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KMKK) a fentiekről ugyancsak tájékoztatást ad az utasoknak.

Az egymilliárd Ft-os egri beruházás-sorozat első, őszi üteme 22 fejlesztési elemet jelent, számos út és járda felújítása, kerékpárút-szakasz, parkolók és a Kossuth utcai híd újjáépítése is szerepel a beruházások között. A Barkóczy utca felújítása ezek közül az egyik legjelentősebb projektelem.

Tisztelettel kérjük és köszönjük az érintett lakosok és a közlekedők türelmét, megértését!

Szólj hozzá! One Comment