Skip to main content
Fejlesztés

Wass Albert nevét kapná meg egy Farkasvölgy utcai park

By 2017. november 24.3 hozzászólás

„Egerben, a Farkasvölgy utcában, az óvoda előtti parkban 2015. júniusában avatták fel Wass Albert mellszobrát. A szobrot környező terület „Wass Albert tér”-re történő elnevezésére Bodnár Ignác képviselő úrtól érkezett javaslat, kezdeményezés.” – kezdi bevezetőjét a november 30-i közgyűlés 23. előterjesztése. Ezzel a lényeget már tudjuk is, tehát ezt a nevet kapná a jelenleg név nélküli terület Egerben.

Aki nem emlékezne rá, bájos emlék a parkocska életéből az a bizonyos szoborállítás, ami a bevezetőben is említve van. Történt ugyanis, hogy a szobor egy interaktív megoldással Wass Albert verseket szavalt volna a hozzá közel lépőknek, a produkcióért felelős számítógép chip viszont még a főpróbán felrobbant, így az átadáskor néma maradt a szobor, ezzel országos hírt generálva az amúgy is vitatott létjogosultságú szobrunknak.

A tárgyalt közterületre nincs ingatlan címezve, a névadás így nem hoz különösebb változást. A forrásként használt előterjesztés ide kattintva tölthető le.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • Lázár Béla szerint:

    Nem Bodnár, hanem Bognár Ignác a képviselő neve helyesen. Egyébként először én javasoltam a szobor átadásakor, hogy a tér neve legyen Wass Albert tér. Utána lehet nézni a fb-on.

  • Papp István szerint:

    Már bocsi, de a Farkasvölgy utcában van park? Vagy azzal a tenyérnyi nem igazán gondozott zöld területtel akarják valakik Wass Albert emlékét „megtisztelni”?!

  • Lázár Béla szerint:

    Ott van a szobor és a Wass Albert verseit mondó interaktív oszlop is.