Skip to main content

Az Ünnep közeledtével szaloncukor és fenyőfa utalvánnyal is segíti az egri családokat Eger Önkormányzata – jelentette be sajtótájékoztatón (december 12-én) a Városházán Martonné Adler Ildikó alpolgármester. Az intézkedés mintegy 400 egri háztartást érint.

Az alpolgármester kiemelte: Eger Önkormányzatától a most meghirdetett jótékonysági akció keretében több mint 400, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő család kap ajándékba szaloncukrot és karácsonyfa vásárlásánál beváltható utalványt. Az érintett családokat levélben értesítette a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Irodája, ebben a küldeményben megtalálják az átvétel lehetőségeire, a helyszínre és időpontra vonatkozó, részletes információt.

Martonné Adler Ildikó elmondta: a városban négy átadó ponton várják az utalványért jelentkező családok képviselőit.

  • a felnémeti városrészben, a Gondozási Központban (Kovács Jakab u. 102.), december 13-án, szerdán 10.00 és 12.30 között
  • a Felsővárosban, az Ökumenikus Segélyszervezet Irodájában (Kallómalom u. 88.), december 13-án, szerdán 13.00 és 16.00 óra között
  • a belvárosban, a Polgármesteri Hivatal Kossuth u. 28. szám alatti épületében, december 14-én, csütörtökön 9.00 és 16.00 óra között
  • Lajosvárosban, a Védőnői Szolgálatnál (Köztársaság tér 10.), december 15-én, pénteken 8.00 és 12.00 óra között

Az utalvány átvételéhez személyazonosító igazolvány és lakcímkártya szükséges. Amennyiben az érintett jogosult személyesen nem tud részt venni az átadáson, meghatalmazott is átveheti az utalványt (a szükséges meghatalmazást az értesítő levéllel együtt postázta a Polgármesteri Hivatal).

A városrészenként megjelölt átadópont helyszíne mellett lesz fenyőfaárus, akinél azonnal beváltható az utalvány. A fenyőfa-utalvány legfeljebb 150 cm-es, lucfenyő térítésmentes átvételére jogosít.

Aki a megjelölt helyszínen és időpontban nem tudja átvenni az önkormányzat által biztosított családi ajándék utalványt, megteheti ezt december 18-a és 20-a között, 9.00-16.00 óráig, a Polgármesteri Hivatal Kossuth u. 28. szám alatti épületében.

A fenyőfa utalványok beváltási határideje december 22.