Skip to main content
Fejlesztés

Újranyitnák a Balassi Bálint Általános Iskola tanuszodáját

By 2018. január 12.3 hozzászólás

„Az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tanuszodája sajnálatos módon huzamosabb ideje használaton kívül van, rossz műszaki állapota nem teszi lehetővé annak üzemeltetését.” – szól a Városgazdálkodási Bizottság január 17-i ülésének 6. előterjesztésének a bevezetője. Ebből, na meg a címből már össze is lehet rakni a történetet, de azért nézzük pár mondatban, hogy miről van szó. Érdeklődőknek az előterjesztés anyaga ide kattintva tölthető le a város honlapjáról.

A leromlott állapotú létesítmény felújítására idén az Egri Úszóklub TAO forrásból biztosított támogatásának felhasználásával nyílik lehetőség. A munkához még kell egy sikeres pályázat, de nagyok a remények, hiszen komoly szükség van egy ilyen intézményre Egerben. A városban jelenleg mindössze egyetlen uszoda üzemel, a Bitskey Aladár Uszoda, ez viszont a lakosságnak is kevés lenne, a zsúfoltságot pedig tovább növelik a különböző edzések helyfoglalásai. Délutánonként, amikor a legtöbben ráérnek, jellemzően 2-3 szabad pálya jut a lakosoknak, ergo ezen a mennyiségen osztozik ekkor Eger teljes úszni vágyó népe. A helyzeten a Termálfürdő versenymedencéje lenne hivatott tompítani, több-kevesebb sikerrel megy neki, hiszen az is ugyanennyire telítve működik.

A vázolt helyzet miatt lenne égető szükség a tanuszoda újbóli megnyitására, hogy némiképp javuljanak az úszási lehetőségek a városban. Ha ez megtörténne és átadnák a jelenleg épülő Bárány uszodát is, várhatóan rendeződne a helyzet, és sikerülne még több emberrel megkedveltetni az úszást.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás