Skip to main content
Kereskedelem

Három étterem is megújul a belvárosban

By 2018. február 20.5 hozzászólás

Lassan kezd éledezni téli álmából Eger, mi sem jelzi ezt pedig jobban, minthogy sorra újulnak meg a belváros éttermei. Mutatjuk, hogy mi változik tavasztól:

Palacsintavár

Dátumot sajnos nem tudunk, de hamarosan a saját szomszédjába költözik Eger egyik legnépszerűbb étterme, a Palacsintavár. Az étterem ugyanúgy a Dobó utca 9. szám alatt marad, de már a korábbi Líra könyvesbolt helyén fog működni, a bejárat is a Dobó utca felől lesz így, nem pedig a Fazola utcáról, ahogy eddig. Kíváncsiságunk két részre bomlik, egyszer nagyon várjuk, hogy mi (és főleg mikor) veszi át az étterem korábbi helyét – egy brutál hangulatos pincekocsmát tudunk ide is elképzelni, mint oly’ sok helyre máshová – emellett nagyon kíváncsiak vagyunk a Palacsintavár új belső megjelenésére. Amíg a pincében működött, nagyon kis kuckók, otthonos étterem volt, érdeklődve várjuk, hogy a felszínen is ezt a vonalat viszik-e majd tovább.

Fortuna Pizzéria

Költözik a Céhmesterek udvarából a Fortuna is, az új cím a jelentősen központibb Bajcsy-Zsilinszky utca 6. szám lesz, a Bíboros mellett. Érzéseink vegyesek, nagyon sajnáljuk a Céhmesterek udvarát, ami egy hatalmas lehetőség lenne Eger belvárosában, de jelenleg igencsak kihasználatlanul áll, ugyanakkor annak örülünk, hogy közelebb jön hozzánk a pizzéria, jobban útba esik majd, bárhová is megyünk. A költözés a kínálat bővülésével is jár majd, az ígéret szerint ezután hamburgerek és gyrosok közül is választhatunk. Utóbbit várjuk a legjobban, nem tudjuk leírni, hogy mekkora űrt hagyott maga után az innen pár méterre bezárt Special Gyros, nagyon jó lenne már, ha újra kaphatnánk olyan finom gyrost az utcában. A Fortuna várhatóan február 21-én, szerdán nyit.

HBH

Nem titkoltan a Dobó téri HBH az egyik kedvenc éttermünk Egerben, ezért is lelkesedtünk nagyon be, amikor január elején írták, hogy megújulnak. Nekünk már egy felfrissített beltér és egy kipofozott hátsó terasz is bőven öröm lett volna, de amit az újranyitásról szóló facebook posztban láttunk, hát attól végképp könnybe lábadt a szemünk. Egy gyönyörűséges, 8 hordós sörcsapot kaptunk, hát mi a boldogság, ha nem ez?! Történjen bármi, mi már örülünk, de a hátsó kerthelyiségben azért még mindig van egy nagy reményünk, hatalmas lehetőség rejlik benne! A HBH szintén február 21-én nyit újra.

+1 Nappali

A Pláne a konyhakocsmából Nappalivá átalakuló egységről még régebben írtunk, azóta sajnos nem tudunk többet az újranyitásról, de ugye türelem rózsát-, vagy hát stílszerűen Nappalit terem, kivárunk vele.

Szólj hozzá! 5 hozzászólás