Skip to main content

Eger MJV Helyi Választási Irodája ez úton tájékoztatja a 2018. április 08-i választásra képviselő-jelöltet állító jelölő szervezeteket és a független képviselő-jelölteket, hogy Eger Megyei Jogú Város közigazgatási területén összesen 40 db, választási plakátok elhelyezésére szolgáló hirdető berendezést, ún. ”szürke hirdető táblát” helyezett ki. A helyszínek listája megtekinthető a valasztas.eger.hu oldalon.

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény szerint a jelöltek és jelölő szervezetek engedély és bejelentés nélkül készíthetnek választási plakátokat. A választási plakátokat engedély és bejelentés nélkül kiragaszthatják az Eger Megyei Jogú Város közigazgatási területén található, 40 db hirdetőtáblára. A választási plakátokat úgy kell elhelyezni, hogy az ne fedje más jelölt vagy jelölő szervezet plakátját és károkozás nélkül eltávolítható legyen.

A választási plakátot a 2018. április 08-i országgyűlési választást követő 30 napon belül az, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték, köteles eltávolítani.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a hirdetőtáblákon az országgyűlési választáshoz nem kapcsolódó hirdetmények, plakátok nem helyezhetők el, azokat eltávolítják.

Eger, 2018.02.22.

Eger MJV Helyi Választási Iroda