Skip to main content

Március 19-éig lehet pótlékmentesen megfizetni Egerben az építmények és reklámhordozók utáni építményadót, az iparűzési adót/adóelőleget, a beszedett idegenforgalmi adó február havi részét, valamint a gépjárműadó első féléves összegeit. Eger Önkormányzati Adóhatósága a napokban 35 ezer „Folyószámla-egyenlegértesítő” levelet adott postára, melyekhez 44 ezer db csekket is mellékeltünk, az esedékes adók megfizetése érdekében.

A vállalkozások részére az egyenlegértesítőt elektronikus formában is eljuttattuk a cégkapukra, illetve a képviselő személyes tárhelyére, vagy a hivatali kapu elérhetőségekre. Az elektronikus kapcsolattartás szabályairól az ado.eger.hu oldalon részletesen is olvashatnak az érdeklődők.

Ez a szabályozás 2018. január 1-jén lépett életbe, így felhívjuk a vállalkozások figyelmét, hogy figyeljék elektronikus levelezésüket és tárhelyeiket! Az önkormányzati tájékoztatás segítő szándékú, fő célja az, hogy az adózók pontosan lássák, hogy mely adónemekben és milyen összegű adókat kell megfizetniük.

A fizetési kötelezettségeket – adóalanytól függően – az egyenlegértesítőben megadott számlákra átutalással, csekkel, vagy az önkormányzati adóhatóság ügyfélszolgálatán bankkártyával teljesíthetik ügyfeleink. További lehetőség az online bankkártyás fizetés az e-ADÓ folyószámla egyenleg-lekérdező rendszeren keresztül. Tájékoztatjuk adózóinkat, hogy a kibocsátott csekkek – a QR kódnak köszönhetően – alkalmasak az „iCsekk” szolgáltatás igénybevételére is.

Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező ügyfeleinknek lehetőségük van arra, hogy az ado.eger.hu oldalon keresztül belépve, az „eADÓ” rendszerben is megtekintsék a fontosabb adatokat: adatbejelentéseket, bevallásaikat, adótárgyaikat, befizetéseiket, vagy a folyószámla aktuális állapotát. Önkormányzati adóhatóságunknál három hétre előre foglalhat időpontot az interneten, az onlineado.eger.hu oldalon.

Ha az adatokat böngészve azt tapasztalják, hogy olyan adótárgyak után van adóelőírásuk, melyek után már másnak kellene adót fizetnie (pl.: eladták ingatanukat, autójukat), úgy az adatbejelentést utóbb is megtehetik, s az adóhatóság a bejelentés alapján módosítja az adóelőírást. Ilyen jelzés hiányában azonban – többnyire – nincs mód az előírt adóösszeg megváltoztatására.

Köszönjük, hogy befizetett adójával hozzájárul Eger fejlődéséhez!