Skip to main content
Fejlesztés

Templom épülne a Liszt Ferenc térre

By 2018. március 14.

Új templom épülne a lajosvárosi Liszt Ferenc térre, derül ki a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság március 19-i ülésének 2. előterjesztéséből (letöltés).

A kéréssel az Egri Görögkatolikus Szervezőlelkészség fordult az Önkormányzathoz, mégpedig, hogy szeretnék megvásárolni a városi tulajdonú, 9691 helyrajzi számú ingatlant. Először azt hittük, hogy ez valamelyik ház lesz a tér mellett, de aztán rájöttünk, hogy nem, ez a szám magát a teret jelöli. A park helyére görögkatolikus templomot, parókiát és közösségi teret (hittantermet) szánnak, melynek finanszírozásában, ahogy írják: a püspökség anyagi segítségére számíthatnak.

Előterjesztés lévén messzemenő következtetéseket egyelőre nem érdemes levonni, tény mindenesetre, hogy az elképzelés akár valóban testet is ölthet majd. Innen nézve nem tűnik feltétlenül jó ötletnek beépíteni egy kertvárosi parkot, főleg, hogy az utca tetején ott van egy üresen álló telek az Aradi utcán, ahová a Liszt Ferenc térrel ellentétben már évek óta kívánkozna valami. Azzal, hogy ténylegesen megtudjuk, használna-e, vagy inkább ártana a Liszt Ferenc térnek az építkezés, előbb még meg kell várni a terveket. Persze itt jön a fordulat, hogy ezek a tervek azonban már csak akkor készülnek el, ha megvan a terület, ergo, ha biztos, hogy valamilyen formában megépül a templom…