Skip to main content

A WWF Föld Órája egy olyan, világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A világszervezet megszólítja a polgárokat, a vállalatokat, intézményeket és az országok kormányait, arra kérve őket, hogy minden év márciusának utolsó szombatján világszerte kapcsolják le egy órára a felesleges világítást, illetve áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Eger Önkormányzata idén is csatlakozott a kezdeményezéshez: lekapcsoljuk a város nevezetességeinek díszvilágítását 2018. március 24-én, 20.30 – 21.30 óra között.

Így, a Föld Órájához kapcsolódóan „sötétbe borul” többek között a Minorita templom, a Szent Hedvig Kollégium, a Polgármesteri Hivatal, a Dobó tér, a főtérről látható várfal szakasz, a várzászló, a Líceum, a Székesegyház, a Rác templom, a Ciszterci templom, az ’56–os emlékmű, a Végvári Vitézek tere és a Felnémeti templom.

Eger Önkormányzata – együttműködve az Egri Norma Alapítvánnyal – egy kis meglepetéssel is kedveskedik a jelzett időpontban a Dobó térre látogatóknak. A Wolf Dance Company neonnal megvilágított táncprodukcióját tekinthetik meg az érdeklődők, melyet a Föld Órája okán kialakuló sötétségben kiválóan lehet majd élvezni.

Arra kérjük az egrieket, hogy minél többen maguk is csatlakozzanak a kezdeményezéshez és kapcsolják le a világítást, valamint lehetőség szerint mellőzzék az elektromos készülékek használatát otthonaikban, egy óra időtartamra.