Skip to main content
Fejlesztés

Elkészült a Törvényház felújítása

By 2018. április 3.3 hozzászólás

Városképileg igen meghatározó épület felújításával végeztek az utóbbi napokban, elkészült ugyanis a Törvényház rekonstrukciója. A visszaköltözés már megkezdődött az épületbe, emiatt az ügyfélfogadás április 4-ig szünetel.

A házról majd’ pont egy éve írtunk utoljára, már akkor is örömködtünk a megjelenésén és így vagyunk ezzel most is, hogy végre minden állvány lekerült előle. A színötlet nem volt egyedi, azt a jól bevált sémát alkalmazták itt is mint a Líceumnál, hogy a hasonlóan impozáns épületeknek nagyon jól áll a világos fal – sötét tető kombináció. A Törvényház pedig épp egy ilyen adottságú épület és lám, működött is a terv, a végeredmény önmagáért beszél.

Örömteli, hogy a munkával a szomszédos börtön is megújult. Igaz, ezt továbbra sem pontosan értjük, hogy ha azt más stílusúra álmodták meg, akkor miért csak egy árnyalatnyival kapott eltérő színt, de ez legyen a legnagyobb baj. Mivel egy igen központi helyen lévő épületről van szó, nagyon jót tett a belvárosnak a felújítás. Alább mutatunk pár fotót az eredményről – talán szerencsésebb lett volna napsütésben elkészíteni a képeket, de a lényeg így is látszik azért.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • Miklós B. szerint:

    Majd fotózzátok akkor is, mikor felkerülnek az ablakokra a különböző színű reluxák. Szép szedett-vedett kinézete lesz. Most ugyanis nem látok árnyékolót az ablakokon, és hát déli fekvésű…

  • F.Z. szerint:

    A Barkóczy úti oldalára a buszmegállóba meg visszarakták a 30+ éves ótvar padokat, marha jól mutat.