Skip to main content

Az időjárás függvényében 2018. április 19-én, csütörtökön a kivitelező megkezdi a helyreállításai munkát az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadásnál. Mindez – ahogy korábban már jeleztük – nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.

A legalább két hétig tartó munkálatokhoz teljes útzárra lesz szükség, így a kivitelezés idején a Barkóczy utcából a Csiky Sándor utcára érkezőknek kötelezően balra kell kanyarodniuk, a belváros irányába tilos a közlekedés.

A fentiekhez kapcsolódóan, április 19-én, üzemkezdettől a helyi autóbuszjáratok ideiglenes helyen állnak meg a Csiky utca 34. szám előtt.

A buszjáratok kerülő útvonala a következő:

A Felsőváros irányába: Barkóczy Ferenc utca – Csiky Sándor utca – Vörösmarty Mihály utca – Bartalos Gyula utca – Kisasszony utca

A Lajosváros irányába: Kisasszony utca – Bartalos Gyula utca – Vörösmarty Mihály utca – Rózsa Károly utca – Barkóczy Ferenc utca

A Csiky utcában megszűnik 8 db parkolóhely, ezt – mintegy 40 méter hosszban – táblával és szalagozással jelöli meg a kivitelező cég.

A jelenleg még meglévő beszakadás nyugati oldalát a kivitelező tömedékeli és aszfaltburkolattal látja el, így biztosítva a biztonságos és zavartalan forgalmat. A beruházást végző vállalat táblákkal jelzi a lezárásokat.

Ismételten felhívjuk az autósok és a közlekedők figyelmét arra, hogy ne megszokásból közlekedjenek, hanem fokozott óvatossággal közelítsék meg a Csiky és Barkóczy utcák kereszteződését!

Megértő türelmüket köszönjük!