Skip to main content

Közös látogató – és turisztikai programot, ennek keretében pedig kedvezményes jegykonstrukciót dolgozott ki a Dobó István Vármúzeum és az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központja.

A megállapodás tovább erősíti azt, a két intézmény között 2016-ban létrejött együttműködést, melynek céljai az oktatás, a tudományos kutatás, a hallgatói szolgáltatások, a disszeminációs és PR-tevékenységen túl a múzeumi és turisztikai szakterületen is megmutatkoznak.

Az együttműködés keretében közös, kedvezményes árú látogatói jegy váltható, mely lehetővé teszi mind a Vár, mind pedig a Varázstorony turisztikai látványosságainak népszerűsítését, megismerését.

A közös jeggyel látogathatóak a Dobó István Vármúzeum mindenkori „múzeumi” jegy által magában foglalt kiállításai, valamint a Varázstorony, Optika kiállítása, termei, igény esetén akár Líceumi körsétát is igénybe lehet venni.

A közös jegy vásárlásának lehetősége a városba látogató 26 év alatti illetve gyermekcsoportok és pedagógus kísérőik részére biztosít kedvezményt. Mivel Nemzeti Emlékhelyünk, a Dobó István Vármúzeum kiránduló csoportok számára vasúti közlekedéssel ingyenesen megközelíthető, az így összeadódott kedvezmények egy csoport esetében jelentősen mérséklik a szülőkre, családokra rótt anyagi terheket.