Skip to main content

Eger Önkormányzata 20 évvel ezelőtt Ösztöndíj Programot alapított fiataljaink tanulmányainak támogatása érdekében, melyet minden évben két szinten, közép- és felsőfokon hirdet meg. Városunktól azok az egri lakóhelyű, jó tanulmányi eredménnyel rendelkező diákok kaphatnak ilyen jellegű támogatást, akiknél szociális szempontok is indokolják, hogy önkormányzatunk melléjük álljon. A tanulmányi ösztöndíj program felső jövedelemhatárát 2015-ben emelte meg a Közgyűlés, s azt a mindenkori minimálbérhez kötötte.

A felsőfokú ösztöndíj elnyerése mindösszesen akár 600 ezer Ft-ot is jelenthet egy-egy egri fiatal számára, hiszen felsőfokú tanulmányok esetén a pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj hárompólusú:

  • Havi tanulmányi támogatás, melynek összértéke 200 ezer Ft, s melyet 10 hónapon keresztül, 20 ezer Ft-os részletekben folyósítunk számukra
  • Egyösszegű, szintén 200 ezer Ft-os támogatás, amely abban az esetben fizethető ki a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak, ha igazolja, hogy az államvizsgát követő 90 napon belül szerzett diplomával 180 napon belül a képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.
  • A harmadik pólus az a kiegészítő ösztöndíj, melyet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben, szintén egyösszegű, 200 ezer Ft-os támogatás formájában nyerhetnek el a felhívásban meghatározott műszaki szakok hallgatói. Ez a kiegészítés abban az esetben fizethető ki a hallgatónak, ha a fentieken túl igazolja, hogy legalább 12 hónapja megszakítás nélkül egri munkahelyen dolgozik. A kamara kiegészítő ösztöndíja önmagában is elnyerhető!

„EGER VÁROS ÖSZTÖNDIJASAI” felsőfokon, a 2018/2019. tanévben (a diákok közül ketten az április 26-i ülésen, a Közgyűlés nyilvánossága előtt, Habis László polgármestertől vették át az erről szóló okmányokat, négyen tanulmányi elfoglaltságuk miatt nem tudtak megjelenni. Ők későbbi időpontban kapják meg a dokumentumokat):

 

Ssz.

 

Hallgató neve

 

Intézmény neve/szak

1. Surányi Zsófia Eszterházy Károly Egyetem: képi ábrázolás alapképzés
2. Török Fatime Lili Semmelweis Egyetem Pető András kar: konduktor alapképzés
3. Gyönki Bendegúz

nem vett részt

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: mérnökinformatikus alapképzés
4. Pável Zsófia

nem vett részt

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: gyógyszerész-mérnök mesterképzés
5. Seres Zsófia

nem vett részt

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: villamosmérnöki alapképzés
6. Veres Márton

nem vett részt

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: matematika alapképzés

 Eger Önkormányzata legközelebb 2018 őszén, a tehetséges középiskolás diákok számára írja ki az „Eger Város Ösztöndíjasa” pályázatot.