Skip to main content
Fejlesztés

Felújították a Fürdőző nő szobrát

By 2018. május 5.10 hozzászólás

Minden korábbi állapotánál szebbé sikerült varázsolni a Gólya utcai Fürdőző nő szobrát, a felújítás már elkészült, érdeklődők maguk is felkereshetik.

Régóta tervezte a munkát az Egri Városszépítő Egyesület, értsük a rég alatt, hogy már 2011-ben is említették a beavatkozást. A megvalósulás váratott egy keveset magára, de az eredményt látva elmondhatjuk, hogy megérte türelmesnek lenni. Nem csak egy egyszerű felújítást kapott ugyanis a soknevű alkotás (kinek-hogy jut eszébe, hívják még Napozó nőnek és Ülő nőnek is Záhorzik Nándor szobrát), de világítást is szereltek a medrébe, illetve egy kis csobogót is beépítettek még ráadásként a medence sarkába. 

A szobor és szökőkút páros egy olyan üde színfolt lett a belvárosban, amire számos helyen vágyunk még Egerben. Városunk főbb terei önmagukban is szépek és, ha az épületek állapotát nem nézzük, többé-kevésbé rendben is vannak tartva. Ezek túlgondolása helyett így már a kevésbé központi területeket kell rehabilitálni, hogy ne legyen nagy kontraszt a díszletek előtti és az azok mögötti világ közt. Ilyen beavatkozásnak ígérkeznek az év második felére tervezett tömbbelső-rehabilitációk (tervek az Erzsébet udvarhoz és tervek a Kracker udvarhoz), ilyen volt nagy méretben a Végvári vitézek terének kialakítása és ilyen volt kicsiben ez a mostani szoborfelújítás is. A Fürdőző nő egy parkoló és egy lakótelep találkozásánál húzza meg magát, nem hivalkodik, önmagában nem attrakció, de ha rábukkanunk, azt érezzük tőle, hogy Eger belvárosában a részletekre is odafigyelnek. Mindenképp követendő irány!

Szólj hozzá! 10 hozzászólás