Skip to main content

Az Egerben is bevezetett, házhoz menő gyűjtés keretében az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a családi házas övezetben lakók részére díjmentesen biztosítja a zöldhulladék elszállítását.

Nagyon fontos, hogy a zöldhulladékot a közszolgáltató által biztosított – lebomlást segítő adalékanyaggal gyártott – zöld zsákban helyezzék ki a közterületre!

Ha nem a zöld zsákban, vagy a zsákok mellé, kötegelve történik a kihelyezés, úgy azt a Nonprofit Kft. nem szállítja el, s ez által ezt csak illegális hulladékként tudjuk kezelni, rengeteg plusz munkával és ezzel együtt igen jelentős plusz költséggel.

Miért?

Amennyiben a zöldhulladék nem zöld zsákban, vagy megfelelően kötegelve kerül a közterületre, úgy azt nem a komposztáló telepre viszik, hanem – kilogrammonként jelentős összegért (!) – hulladéklerakó helyen ártalmatlanítják. Kiemelten fontos tehát a környezettudatosság: nem mindegy, hogy az államilag biztosított közszolgáltatás keretében hasznosítják újra a fűkaszálékot, avart, kerti nyesedéket, vagy pedig az önkormányzatnak kell azt elszállíttatnia, jelentős közpénz felhasználásával.

Minden egri polgárt kérünk tehát, hogy vegye figyelembe a fentieket, és vegye igénybe az e célra ingyenesen biztosított zöld zsákot, melyet kérhet:

  • az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársaitól
  • a cég Homok utca 26. szám alatti telephelyén
  • a Polgármesteri Hivatal Dobó tér 2. (Városháza) portáján
  • a Polgármesteri Hivatal Kossuth u. 28. szám alatti épületének portáján

A zöldhulladék elszállítási időpontok (utcák szerinti részletezéssel) a szolgáltató honlapján, a www.egrihulladek.hu oldalon továbbra is elérhetőek. Emellett a Homok utcai hulladékudvarban továbbra is leadható bármilyen zöldhulladék, az egyedüli megkötés az, hogy az ág vastagsága ne haladja meg a 2 cm-t (ezt tudja kezelni a komposztáló telep).

Szólj hozzá! 4 hozzászólás