Skip to main content

Frissül a Google Street View Magyarországon

A Google ma bejelentette, hogy megkezdik a Street View, vagyis az Utcakép funkcióinak frissítését Magyarországon, melynek célja, hogy a Google Térkép friss és naprakész legyen. A Google autói május 16-án indulnak el a magyarországi utakon, hogy május-június hónap folyamán a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, valamint, hogy a meglévő helyszínekről készített felvételeket frissítsék. A könnyen felismerhető, különleges autót Egerben is látjuk majd, illetve „ő is lát majd minket”.

A Google közleménye:

„Az Utcakép a Google Térkép rendkívül népszerű szolgáltatása, amely már több mint 80 országban érhető el világszerte. 360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, mely virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszi az adott környéket. A szolgáltatás a Google Earth és a Google Térkép mobil verziójában is elérhető.

A Google Térkép felhasználók, valamint a térképeken megjelenő vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy az Utcakép felvételei naprakészek legyenek. Turisztikai irodák és helyi szervezetek igényére, az olyan helyszínekről is készül felvétel, amely semmilyen más járművel, csupán gyalogosan közelíthetők meg. Ezek a felvételek a hátizsák formájú berendezés, a Trekker segítségével készülnek.

A Google kiemelt  figyelmet fordít a személyes adatok védelmére, az Utcakép funkció elkészítése folyamán. A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arc és rendszám automatikusan elhomályosításra kerül. A felvételek közzétételét követően is van lehetőség a további részletek elhomályosítására, a „Hiba bejelentése” gombra kattintva. A weboldalon ez az elem a képablak jobb alsó sarkában látható, az alkalmazásban pedig a megjelölési gombról vagy a menügombról érhető el.”

További információ az Utcaképről, valamint, a frissíteni tervezett magyarországi régiókról a következő oldalon található:

https://www.google.com/intl/hu/streetview/understand/