Skip to main content
Fejlesztés

Új gyógyszertárat terveznek a Síp köz 1. szám alá

By 2018. május 14.

Várhatóan hamarosan átalakul a jelenleg még Lenkey utca 2. szám alatt működő Egri Isteni Gondviselés Gyógyszertár, a patikát egy sarokkal arrébb, a Síp köz 1. szám alatt tervezik újranyitni. A költözésről a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság május 14-i ülésének 5. előterjesztése szól. Maga az előterjesztés pontosabban a kötelezően előírt parkolóhelyek számát tárgyalja, de nekünk az most nem annyira lényeges, mint a költözés ténye.

Így nézne majd ki hátulról az új gyógyszertár. Elölről nem tudjuk megmutatni, mert a forrásként használt előterjesztés az udvari parkolóhelyekről szól :( 

A világ megváltását nem várjuk tőle, de azért így is komoly reményeink fűződnek a beruházáshoz. A ház ugyanis csak címként szerepel a Torok közben, a valóságban a Széchenyi utcára, Eger egyik legvállalhatatlanabb utcájára néz. Ez a szakasz a belváros egyik szégyene. A bajok a Kovács János utcától kezdődnek, ahonnan a Tűzoltó térig a páros oldal még csak-csak elvan (ez helyette a taxiállomás mellett ad szégyenre okot a megjelenésével), de a páratlan oldal meghatározó része komoly rehabilitációra szorulna. A város tervei közt sajnos nem tudunk róla, hogy szerepelne az utca épületeinek felújítása, ezért örömteli, ha csak lassú tempóban is, de magától megújul egy-két épület. A közeljövőben ilyen lesz a város által felújítani kívánt Lenkey-ház és ilyen a most tárgyalt új gyógyszertár is, ami egy szintén erősen leromlott állapotú házat váltana a tervek szerint.

A tervek szerint hamarosan egy szebb épület előtt várhatunk majd itt buszra

A Széchenyi utca, forgalom előtt megnyitott szakasza ettől persze még nem lesz megmentve, de sok kicsi sokra megy, a jelenlegi állapoton az is sokat dob, ha legalább egyesével megújulnak a leromlott állapotú házak.

Kapcsolódó letöltés

Bizottsági előterjesztés