Skip to main content
Fejlesztés

Felújítják a Dr. Agyagási Dezső gyógyparkot

By 2018. június 15.2 hozzászólás

Szép ütemben fejlődik a fürdőnegyedünk, a hosszú sort még 18 (!) éve a Bitskey uszoda megépülése kezdte, azóta aztán felújították a Török fürdőt, tetszetős irodaházzá alakították az ott található trafóházat, gyönyörű parkot építettek a Szent József forrás kútja köré, kibővítették a Bárány uszodát és elbontották a leromlott állapotú épületeket a Kertész utca sarkáról, ezek helyére parkolóház épül majd. És épül még egy Nemzeti Vízilabda és Úszóközpont is a szomszédba, na meg a Petőfi tér felújítása is tervbe van már véve a Termálfürdő bejáratával együtt, de ez a jövő.

Tény viszont, hogy a hosszú megújulási folyamatban a kezdő elemek fölött mostanra sajnos eljárt az idő, legszembeötlőbb ebből a jelenségből a 2003-ban elkészült gyógypark, amiben tavaly már a vízijátékot is leállították a rossz állapota miatt. A terület jelenleg inkább szomorú, semmint díszes, kiváltképp egy ilyen impozáns környezetben. Ahogy a város írja: „A felújítások megkezdése nem halogatható, a város meghatározó helyén lévő park mostani látványa lehangoló, a belső közlekedés balesetveszélyes.”

A felújítás teljes becsült költsége bruttó 36 830 000 forint, ez az összeg az alábbi beavatkozásokat tartalmazza:

  1. A gloriett lépcső elbontása, újjáépítése. Az újjáépítés során biztosítanánk egy rámpa megépítésével a kúthoz való akadálymentes feljutást. A gloriett körüli térburkolat felszedése, az alépítmény szükség szerinti javítása, újjáépítése és a korábbi burkolattal egyező anyagú új térburkolat készítése.
  2. A vízijáték medencéinek szigetelése, a gépészeti berendezések, szerelvények szükségszerű felújítása, cseréje.
  3. A Park többi lépcsőjének elbontása, javítása, újjáépítése. A felfagyott térburkolatok cseréje, a fugázások javítása.
  4. Padok javítása, újra festése, szemetesek javítása, szükség szerinti cseréje.

A felsorolt munkák közül a legsürgetőbbeket (1. és 2. pont) szeretnék már idén elvégezni, a maradék két ponttal 2019-ben számolnak.

Elrettentésként mutatunk pár képet a park jelenlegi állapotáról, ehhez forrásként – csak úgy, ahogy az egész cikkhez is – a Városgazdálkodási Bizottság június 20-i ülésének 17. előterjesztését használtuk. Az anyag a fotók alatt letölthető.

Kapcsolódó letöltés:

Bizottsági tájékoztató

Szólj hozzá! 2 hozzászólás