Skip to main content
Fejlesztés

Teraszt tervez a Lenkey udvarba az Uránia mozi

By 2018. június 18.One Comment

Új terasz építését tervezi maga mögé az Uránia mozi, a téli-nyári kivitelű vendéglátó-ipari előkertet a Lenkey udvarba szánják. Akinek hirtelen nem ugrana be, a Belvárosi udvar azóta viseli ezt az új nevet, mióta kihelyezték ide Lenkey János tábornok mellszobrát.

A tervezett terasz 73,5 négyzetméteres lenne, téli időszakban zárt fogyasztótérként üzemelne, nyári üzemmódban pedig elbontásra kerülne az épített dobogója, a térelhatároló oldalfala, korlátja, mellvédje, egyedül a terasz szerkezete maradna meg, ami árnyékolóként hasznosulna.

Az egyelőre még nem ismert, hogy a mozi pontosan milyen vendéglátóegységet tervez nyitni, de abból kiindulva, hogy már korábban is működtettek kávézót, feltételezhető, hogy valami hasonló készül most is, csak eggyel komolyabb kivitelben. Összességében a Széchenyi utcáról talán nem szerencsés elvinni embereket a tömbbelsőbe fogyasztani, de a helyhiány miatt érthető az elképzelés, na meg azt se hagyjuk szó nélkül, hogy ezek az udvarok Eger egyik legkülönlegesebb adottságának számítanak, így mindképp örömteli, ha még jobban kihasználhatjuk őket.

Forrásként a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság június 18-i ülésének 8. előterjesztését használtuk, érdeklődők alább letölthetik a dokumentumot.

Kapcsolódó letöltések:

Bizottsági előterjesztés

Szólj hozzá! One Comment