Skip to main content

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszer keretében megjelent „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” (TOP-6.1.5-16) című felhívásra, ennek keretében a „Csiky Sándor utca és Maczky Valér utca út- és közterület felújítása” (TOP-6.1.5-16-EG1-2017-00001) című projekt megvalósításához bruttó 156 999 985 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A projekt célja a Csiky Sándor utca és a Maczky Valér utca felújítása és fejlesztése annak érdekében, hogy Eger központi területe jól megközelíthető legyen a vállalkozások és munkavállalók számára. A beruházás során összességében kb. 360 méter felújított, korszerűsített úthálózat jön létre. A projekt egy komplex fejlesztés része, amelynek a többi eleme a TOP-6.3.3-16-EG1-2017-00001 azonosítószámú és a „Csiky Sándor utca és Maczky Valér utca csapadékvíz – elvezetés felújítása” c. pályázat részeként valósul meg (megítélt támogatás összege bruttó 120.000.000 forint).

A beruházás során az út mindkét oldalán gyalogjárda kerül kialakításra, továbbá a Csiky Sándor és a Széchenyi István utca kereszteződésében lévő 2 db gyalogos átkelő megújul. A jelenlegi forgalmi rend felülvizsgálata során kiemelt cél a gyalogos-, kerékpáros-, közösségi közlekedés elősegítése. A kivitelezés miatt 2018. július 2-tól legalább 2 hónapon keresztül az érintett Széchenyi utca és a Barkóczy utca közötti útszakasz lezárásra kerül. A korábbi lezárás során már megépült cca. 30 méter hosszú csatorna kiépítése a most kezdődő lezárás alatt folytatódik, így 10m-en keresztül 120x120cm-es beton keretelemként, majd ezt követően 100cm átmérőjű beton csatornaként kerül kialakításra az érintett, kb. 215 méter hosszú szakaszon.

A közműépítések után a jelzett mindösszesen 250 méter hosszú útszakaszon megújulnak az út, járda és parkoló burkolatai. A Gárdonyi Géza és Dobó István Gimnáziumok előtt a meglévő térkő burkolatok a felújítás után ismét térkő burkolatot kapnak, míg a többi részen a közterületek új aszfaltburkolattal kerülnek megújításra.

A lezárás ideje alatt tisztelettel kérjük a lakosság és a vállalkozók türelmét és együttműködését, hiszen a beruházás mindannyiunk közös érdekeit szolgálja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósulhat meg.