Skip to main content

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszer keretében megjelent „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” (TOP-6.4.1-15) című felhívásra, amelynek során az „Eger, Déli Iparterület fenntartható városi közlekedésfejlesztése ” (TOP-6.4.1-15-EG1-2016-00001) című projekt megvalósításához bruttó 305 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A projekt célja a Kistályai út, és ezzel együtt a déli iparterület fenntartható közlekedésfejlesztése, ezen belül kerékpáros útvonalak kialakítása. Fontos szempont a munkába járás feltételeinek javítása, alternatív közlekedési lehetőségek biztosítása az egriek számára. A beruházással biztonságosabb közlekedési feltételeket teremtünk az Eger déli városrészén élő lakosok és az itt dolgozók számára.

A kivitelező szabványos, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárutat alakít ki a Kistályai út nyugati oldalán, mintegy 2,7 méter szélességben, oldalakadállyal együtt, betartva a biztonsági távolságokat. A projekt keretében összesen 1685 méter aszfaltburkolatú gyalog- és kerékpárút épül a Kistályai úton, egészen a Kőlyuk úti csomópontig. A Kőlyuk úton a Bánki Donát útig 500 méter hosszban kerékpáros nyomvonalat alakítunk ki, melyet piktogram felfestésekkel és táblákkal jelölünk. Szintén felfestéssel jön létre kerékpárút további 800 méteres szakaszon, a Kőlyuk úttól Andornaktálya közigazgatási határáig. A projekt keretében így mindösszesen cca. 3 km hosszban alakítunk ki bringautat a déli iparterület környékén. A munkálatok várhatóan 2018 októberéig tartanak.

Tisztelettel kérjük a közlekedők, az érintett lakosok és vállalkozások megértő türelmét és segítő együttműködését, hiszen a beruházás mindannyiunk közös érdekét szolgálja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Szólj hozzá! One Comment