Skip to main content

Két jelentős beruházás kezdődik el a napokban Eger belvárosában, az Erzsébet udvarban és az egykori Helyőrségi Művelődési Otthonnál (HEMO). Mindkét fejlesztés az egri Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósul meg. Az Erzsébet udvarból az utcabútorokat már elszállíttattuk, s a kivitelező is felvonult, hogy csütörtökön megkezdje a bontást. A HEMO-nál tetőfelújítással indul a munka, várhatóan szintén csütörtökön.

FIGYELEM, FORGALMI REND-VÁLTOZÁS!

Az Erzsébet udvar felújításához kapcsolódóan a kivitelező már felvonult az Eszterházy térre, hiszen a zárt udvarokba nem lehetséges sem a teherszállító járművek behajtása, sem az anyagok deponálása. Ehhez kapcsolódóan megváltozott a közlekedés rendje is!

A mai naptól (2018. július 18.) fennálló, új forgalmi rend szerint az autósok nem tudnak a Széchenyi utcáról a Kossuth utcára kihajtani, így várhatóan nagyobb torlódások lehetnek a Líceum melletti parkolóknál is.

Ennek a változásnak vélhetően senki sem örül, mindez mégis szükséges ahhoz, hogy a küszöbön álló, belvárost érintő fejlesztéseket el tudjuk végezni. A kivitelező felvonulása által okozott nehézségekért, közlekedési akadályokért elnézést kérünk, minden érintett megértését és türelmét kérjük!

A Bajcsy-Zsilinszky utcai sorompó a kivitelezői felvonulás idején, csak a mai napon (!) folyamatosan nyitva van, ez azonban nem jogosít fel egyetlen autóst sem arra, hogy engedély hiányában behajtson a Széchenyi utca felé. A fizikai akadályt a következő napokban ismét lezárjuk. Így is egészen biztos, hogy huzamosabb időn át több autó jelenik majd meg a Széchenyi utcán és a Dobó tér „szélén”, a Bajcsy-Zsilinszky utcában.

Fontos, hogy érzékeljük és megértsük, hogy ez az átmeneti állapot és a munkálatokhoz kapcsolódó, valamennyi változás Eger és az egriek érdekét szolgálja: a hangulatos belvárosi udvarok, a HEMO, illetve a későbbiekben megújuló Eszterházy tér megszépüléséért történik.

Köszönjük együttműködésüket és türelmüket!