Skip to main content
Fejlesztés

Barnás színárnyalatban születik újjá az egykori Helyőrségi klub

By 2018. július 26.3 hozzászólás

Többször is írtunk már az egykori Helyőrségi klub sorsáról a Kossuth Lajos utcán. Legelőször még 2015-ben szólt róla egy bejegyzésünk annak apropóján, hogy akkor költözött ki belőle a Vörösrák étterem. Az épület jövőbéli funkciója már akkor is körvonalazódni látszott, de innentől egészen 2018. július közepéig kellett várni, hogy már a munka megkezdéséről adhassunk közzé egy önkormányzati közleményt. A tájékoztató kapcsán kutakodtunk kicsit a tervekért, és aki keres, az talál, pár percen belül már tudtuk is, hogy mit várhatunk az épülettől, ezt mutatjuk most meg az érdeklődőknek.

A betöltött funkcióról még mindig csak támpontok vannak, ilyen tekintetben nyilván még nagyon korai fázisban járunk. Annyit tudunk, hogy:

„A Helyőrségi Klub (HEMO) jelenleg üresen áll. Az épület állapota erősen leromlott, teljes rekonstrukciója indokolt. Itt bővítéssel járó átépítési-, átalakítási- és felújítási munkákat végzünk azzal a céllal, hogy az utcai szárny teljes felújításával ún. Családbarát „Varázskönyvtár” (földszint + emelet) jöjjön létre, míg az udvari szárny rekonstrukciójával (és a bontásokat követő új bővítéssel) önállóan működő, Családbarát kávézót alakítsunk ki. Az udvar is megújul, a térburkolat után megmaradó telekrészen új, füvesített és játszótérként is funkcionáló kert várja majd az egrieket.”

– Forrás: egy kegyetlen jó egri blog, mi csak ezt szoktuk olvasni

A belső hasznosítás kapcsán korábban még az is felmerült, hogy a Nagypréposti palota (szintén belátható időn belül várható) felújításának idejére ide költözik majd átmenetileg a Bródy Sándor könyvtár is. Hogy ezzel azóta hogy állnak, nem ismert, de a lényeg egyelőre most úgyis csak annyi, hogy kívülről hogy fest majd az egykori HEMO. A címben lelőttük a poént, barna lesz.

Látványterv: GRAFIT 37 Építész Iroda Kft

A munka izgalmasabb, bár utcáról nem látható eleme az épület hátsó részének építése lesz, ezt egészen modern formában, sok üveggel és fehér, citromsárga, narancssárga falakkal álmodták meg.

Látványterv: GRAFIT 37 Építész Iroda Kft

A ház a hozzá kapcsolódó kávézóval együtt akadálymentes lesz, ennek érdekében egy lifttel bővül a régi szárny. A munka részét képzi továbbá az utcai kapu felújítása, illetve az ingatlan kertjének a rendezése is. Nagyon érdeklődőknek mutatunk még olvasnivalókat, a tervező a GRAFIT 37 Építész Iroda Kft volt, forrásként az önkormányzat közbeszerzési eljárási anyagát használtuk fel, ez a teljes dokumentum (224MB!) ide kattintva tölthető le.

Kapcsolódó letöltések:

Műszaki leírás Tervezett földszinti alaprajz Tervezett emeleti alaprajz

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • Tóth Péter szerint:

    Hát pedig reméltem, hogy egy új ifjúsági ház nyílik ott. Minden elférne, az emeleten rendszeresen lehetne tartani ifjúsági rendezvényeket. Ráférne az egri fiatalokra, hogy kapjanak egy megfelelő helyet, főleg így, hogy egyetemünk is van.