Skip to main content

Eger Önkormányzata megjelentette az Egri Ifjúsági Zenei Program 2018. évi, második kiírását. A pályázati feltételeket és minden egyéb részletet az eger.hu oldalon találják meg az érdeklődő fiatal zenészek, koncertszervezők: http://www.eger.hu/hu/varoshaza-fo/palyazatok-hirdetmenyek-17/c/eizp-2018-2-palyazat

A beadási határidő 2018. augusztus 31.

A megpályázott célokat legkésőbb 2018. december 31-ig meg kell valósítani,

a támogatást fel kell használni, és azzal el kell számolni.

Az első kiírástól a 2017-es év végéig eltelt három évben összesen 11 millió Ft önkormányzati támogatás érkezett az egri könnyűzenei életbe az EIZP forrásain keresztül. Mindez összesen 29 stúdió-hangfelvételt jelent, esetenként 3-5 dal felvétele készülhetett el így profi körülmények között. A forrásból az első három esztendőben megvalósult továbbá 9 videoklip forgatása, 11 alkalommal próbaterem bérlésében segítette a városi program az egri zenekarokat, valamint 88 koncertet szerveztek az EIZP segítségével.

A programhoz tehetségkutató esemény is kapcsolódott, a legjobban szereplő zenekarok ugyancsak anyagi és szakmai támogatásban részesültek, fellépési lehetőséget kaptak az Eger Önkormányzata által életre hívott, országosan is példaértékű program segítségével.

Háttér:

Eger Közgyűlése 2014 szeptemberében döntött arról, hogy az egri könnyűzenei élet fejlődésének támogatása érdekében létrehozza az Egri Ifjúsági Zenei Programot (EIZP). Az országosan egyedülálló, helyi kiírás a Cseh Tamás Program működéséhez hasonló, célja az ifjúsági, zenei rendezvények szakmai nívójának megtartása, illetve emelése, a tehetséges egri fiatalok támogatása, kiemelkedő egri zenekarok segítése, többféle módon.

Az EIZP koncepciójának sikerét jól mutatja, hogy 2018 februárjában országos konferenciának és műhelymunkának adott otthont Eger, melyet a Cseh Tamás Program utódja, a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Program kollégiuma közösen hirdetett meg Eger Önkormányzatával. A „Konferencia a magyar könnyűzene támogatásának lehetőségeiről” címmel rendezett eseményen a szakemberek részleteiben ismertették a zenei szakma és az érdeklődő önkormányzatok számára az Eger által három évvel ezelőtt alapított Egri Ifjúsági Zenei Program működését és eredményeit, valamint bemutatkozott az NKA Hangfoglaló Program „városi zenei koncepciók” elnevezésű pályázata.