Skip to main content
Fejlesztés

Új városrész születik az egykori kemping területén

By 2018. augusztus 11.

Mindig nagyon érdekes látni az idő múlását egy város életében, elég csak pár évnek eltelnie és néhány területre szinte már rá sem lehet ismerni a sok változástól. Eger jellegéből adódóan a belvárosban inkább a felújítások a meghatározóak (magánépületek terén sajnos ezzel mindmáig nem dicsekedhetünk, de a középületeink és közterületeink nagyon szép ütemben fejlődtek az utóbbi időben), a külvárosokban azonban gyökeresebb átalakulások is megmutatkoznak. Az egykoron földművelésre hasznosított Almagyar-domb cirka 80%-ban már beépült, mellette a Legányi utca szomszédságában szintén a semmiből bukkannak elő egymás mellett izgalmas házcsodák, a Gyerekváros lényegében megtelt, mostanra már a folytatásában épül jelentősebb lakópark, aztán ide sorolható még a Kőlyuk út is, ahol az autópálya-összekötő kavart bele az állóvízbe, így már épül rajta egy Lidl és ha minden igaz, akkor ide települ az Aldi is, ergo az északi bevásárlónegyed ellenpólusát láthatjuk épp születőben.

A felsorolt elemek helyett mi most egy másik új városrészben jártunk, méghozzá az egykori kemping területén. Ennek sorsáról még 2015 elején írtunk, az azóta eltelt 3 év alatt a tervekből pedig valóság lett. Eger egyik legizgalmasabb pontja készül itt, a mintegy 20 000 lakosú Felsővárostól szinte teljesen elszigetelve, annak mégis minden infrastruktúráját kihasználva.

Már a terület bejáratánál nagyobb építkezés fogad, itt egy „luxus társasház és életmód központ” készül, az ígéretek szerint Észak-Magyarország legnagyobb sportkomplexumával.

Ha bemegyünk a kemping területére, mintha egy bemutató előtti előadás díszleteit látnánk. Mindenhol építőmunkások nyüzsögnek, úgy készülnek egymás mellett sorban a házak, mintha csak egyszerre kellene befejezni őket a nagy napra.

A városrész legizgalmasabb tulajdonsága, hogy a látottakból az utak kivételével pár éve itt még semmi nem volt. Minden ház, akár kertes családi házról beszélünk, akár emeletes társasházról, minden most épült. Különleges élmény átélni, hogy hogyan születik a semmiből egy komplett városrész, ami pár éven belül már Eger szerves és jól megszokott részét képezi majd. A város történelme iránt érdeklődőknek mindenképp ajánlunk egy sétát a környéken, hogy testközelből lássanak egy fejezetet Eger fejlődéséből.

Ha a városnézésen túl a letelepedéshez is kedvet kaptunk a séta során, akkor társasházi lakásokat és családi ház építésére alkalmas üres telkeket is egyaránt 17-40 millió forint között válogathatunk magunknak igényeink szerint.