Skip to main content
Szabadidő

Egy nap alatt helyreállították az Eszperantó sétányi térplasztikát

By 2018. augusztus 14.2 hozzászólás

Augusztus 11-én szombaton írtunk róla, hogy megrongálták az Eszperantó sétányi térplasztikát. Bejegyzésünk elsődleges célja az Egerért felelősséget érző városlakók emlékeztetése volt rá, hogy a városi irodákkal adott esetben lehet és kell is kommunikálni, hiszen az ott dolgozóknak az a feladata, hogy foglalkozzanak a lakosok igényeivel és észrevételeivel. A kommunikációnak pedig megvannak a maga hivatalos felületei, eredményt csak akkor várhatunk, ha ezeken keressük fel az érintett irodát.

A szombati cikkünkkel egy időben magunk is bejelentettük az Eszperantó sétányi rongálást a Városüzemeltetésnek és jő’ a pozitív példa: kedden reggel helyreállították az alkotást. A szombati email megérkezését nyilván hétfő munkakezdéstől számoljuk, ergo egyetlen nap kellett a probléma elhárításához. Ahogy korábban írtuk, a bejelentéstől már a Városüzemeltetés érdeme, ha elhárítják a gondot, és ugyanígy az ő felelősségük, ha hónapokig így marad a plasztika. Az egynapos cselekvéssel kimaxolták az érdemüket ők is és a Városgondozás is, bár a mi szempontunkból nyilván teljesen lényegtelen, hogy ki-mit-kivel csinál, vagy csináltat meg, annyi fontos, hogy legyen eredmény. Létezhet szerelem ember és városi iroda közt, csak valami hasonlóan gördülékeny ügyintézés kell hozzá.

Zárásképp újból ráerősítenénk a tanulságra. A városi irodák és intézmények többsége nem gonoszok gyűjtőhelye, jellemzően hót jófej alkalmazottak és kiváló szakemberek dolgoznak bennük. Ha van valami valós és orvosolható panaszunk, amiben változást szeretnénk elérni, akkor ebben az illetékes iroda fog tudni segíteni. Attól, hogy megkeressük őket, még közel sem garantált az adott probléma megoldása, de csak ezen a módon várhatunk eredményt. Ezt a jelzést hivatalos elérhetőségen lehet megtenni. A facebook poszt is jópofa, de nem számít bejelentésnek, ezeket nézni sem kötelessége a városi irodáknak és a benne szereplő tartalmakkal sem kell foglalkozniuk (ettől persze még nagyon becsülendő, ha egyesek megteszik). A kettő nem zárja ki egymást, közösségi oldalon is meg lehet osztani, hogy éppen mi a bánatunk oka, de ha emellett nincs hivatalos jelzés, akkor csak egy céltalan nyavalygásról beszélünk és nincs alapunk, amire mutogatva várhatnánk a megoldást.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás