Skip to main content
A nagy kocsmatúra

Patronus Bar

By 2018. október 16.október 20th, 2022

Frissítés:

2021-ben elköltözött, a helyén teaház nyílt.


Blogos kocsmatúránk 2014-ben véget ért, ám a lehetőség máig nyitva áll, hogy olvasóink beszámolót küldjenek nekünk egy-egy újonnan felfedezett, vagy akár már korábban meglátogatott helyről. Most is egy ilyen üzenetet kaptunk, következik a Patronus Bar bemutatása.

A beküldött értékelés rövid és lényegre törő, kezdjük ezzel:

Harry Potteres témában, Egerben egy egyedi, gyönyörűszép, otthonos, családias környezettel rendelkező bár, koktélokkal és egyéb nyalánkságokkal

A Patronus egy viszonylag új bár, 2017-ben nyitott, még abban az évben látogattuk meg mi is először. Alapvetően az elhelyezkedése számított a fő vonzerőnek, rajongunk a Céhmesterek udvaráért, hatalmas lehetőség rejlene benne, kár, hogy jelenleg némiképp alulhasznosított. Funkcióját éppen ilyen evős-ivós udvarként tudnánk elképzelni, ezért is csillant fel a szemünk, amikor a már korábban is ott működő pizzéria mellé megnyitott 2017-ben a Patronus. A pizzéria aztán azóta már elköltözött, vágyaink aligha fognak így beteljesedni, de a Patronus még továbbviszi a reménysugarat.

A bár apró és otthonos, egy igazi bekuckózós hely a vár tövében. Berendezése modern, viszont lehetne még karakteresebb, legalábbis a neve alapján mi mást képzeltünk. Nem vagyunk nagy Harry Potter rajongók, a nevet is a Wikipédia súgta meg nekünk („A patrónus-bűbáj egy varázslat a Harry Potter történetekben. Ennek a varázslatnak a segítségével a varázsló megidézheti a patrónusát, amely egy állat alakú pozitív erőtér.”), viszont el sem zárkózunk ettől a világtól, így olyasmi felkiáltással tértünk be először, hogy hagyjuk elkalauzolni magunkat ebben a misztikus közegben. Néhol valóban találhatunk odabent Harry Potteres utalásokat, de csak annyira, mintha a tulajdonos rajongása köszönne vissza, ha nem tudnánk, ebből még nem éreznénk, hogy egy tematikusan Harry Potterre épülő bárban járunk. Ez persze nem baj, a bár karakteres tematika nélkül is jó hely marad, csak ötletként mondjuk, hogy ha látnak benne fantáziát a hely üzemeltetői, akkor bőven lehet még ezt az irányt erősíteni.

Még a teraszt kell megemlíteni. Odakint 4-5 asztal fogad, ettől kint is érződik a beltérben már megtapasztalt családias, barátságos hangulat. Sokat segít ezen a Céhmesterek udvara is, mintha egy középkori város apró főtere mellett üldögélnénk. Az élményt tovább fokozza két függőágy, vigyázzunk velük, mert rabul ejtenek, gyanútlanul beleül az ember és azon kapja magát, hogy már egy órája lóg a levegőben és esze ágában sincs tovább menni innen… Bár ha nem szorít az idő, akkor maradhatunk is, a kiszolgálás kedves és segítőkész, kérünk még egy sört és hintázunk tovább gondtalanul. A terasz fedett, nyári záport is gyönyörűen át lehet vészelni alatta.

A Patronus-t elsősorban beszélgetésekhez ajánljuk, azon belül érkezhetünk barátokkal, vagy párunkkal is, mindkettőnél megállja a helyét. Hangulatos és igényes bár, ahol jóízűen kikapcsolódhatunk, mindenképp ajánljuk kipróbálásra!

Érdeklődőnek mutatjuk követésre a Patronus facebook oldalát, és mellette pedig a mi kocsmagyűjteményünket is áttanulmányozásra.

  Beltér Vendégek Kiszolgálás Mosdó Ár
Andris 5 5 5 4 Korsó Soproni 380,-
Sasi 4 5 5 4
Átlag pontszám: 4,6