Skip to main content
Fejlesztés

2019-ben indul a Kossuth Lajos utca felújítása

By 2018. október 30.3 hozzászólás

Habis László polgármester osztott meg egy videót a facebook oldalán, melyben jelenleg zajló és a közeljövőben induló egri fejlesztésekről számolt be. Érdeklődőknek mind a 14 percet érdemes lehet végighallgatni, mi most egy félmondatot ragadunk ki belőle, mégpedig, hogy jövőre elindul a Kossuth Lajos utca felújítása!

A beruházás az utca északi oldalán indul. A déli oldal kezdéséhez egyelőre nincs nyilvános dátum, ahogy még azt sem lehet tudni, hogy az északi ütemnél a jövő éven belül mikor várható az első munkások megjelenése.

A fejlesztésről majd’ egy éve már írtunk a blogon, érdeklődők ide kattintva böngészhetik végig az utca terveit. A két ütem közül a déli lesz az izgalmasabb, de az északi is tartogat azért néhány jelentősebb beavatkozást, így például új akadálymentes parkolók létesülnek, több kerékpártámaszt telepítenek, épül egy elektromos töltőállomás a Líceum mellé, és kipofozzák a Megyeháza előtti járdaszakaszt is.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • Sándor Tóth szerint:

    Azt, hogy hol fognak parkolni az Egerbe érkező turisták a fenét sem érdekli. Jöjjenek gyalog. A felújítások miatt egyre fogyó parkolók az Egrieket is sétára fogják kényszeríteni. Majd a kórház előtt parkolnak a turisták, a betegek, sánták, meg jöjjenek gyalog a belvárosba.

  • Géza szerint:

    Ez dícséretes, tényleg ráfer a felújítás, de: vasútállomással mikor kezdenek már valamit? Meddig kell még varni rá, hogy legalább egy közép-európai szintű valami legyen, ne egy román tanyasi állomás sárral és vágányokon át való botladozással teli gány? 2050-ig remelem kezdenek vele valamit.

  • ELTÜNSZAZSEBBE szerint:

    Érdekel is v-kit a ,, tojásod ,, törjön össze ha 17-es busszal jársz – csak a 25-ös át van adva már lassan 1 hónapja csak kocsik nem járhatnak rajta – ez 1 magyar specialitás…… előtte a CSIKY ut az etalon ….