Skip to main content
Szabadidő

Rossz versek nélkül maradt Eger

By 2019. január 2.

December 27-én mutatták be Reisz Gábor új filmjét, Rossz versek címmel. A premier csak az ország többi részét érintette, Eger elegánsan lemaradt róla, és jelenleg úgy tűnik, hogy ebben nem is lesz változás: az egri mozik aktuális műsorterve szerint még januárban sem kerül vászonra nálunk a film.

Bánatunk oka csak részben gyökerezik ott, hogy a magyar filmek rajongóinak számítunk, és most nem élhettük ki magunkat. Ennél sokkal nagyobb probléma, hogy milyen filmnél került mellékvágányra a város. A Rossz versek nem egy zs-kategóriás mozi, aminek a nevét alig pár ember ismeri mindössze, hanem egy országos érdeklődésnek örvendő film, ami a téli időszak egyik nagy magyar dobása volt, hozzá illő kampánnyal és tucatnyi róla megjelent kritikával.

A Rossz versek hozzánk legközelebb Miskolcon, a Cinema City kínálatában érhető el (így például a 3 500 lélekszámú Taktaharkányból könnyebben és gyorsabban meg lehet azt nézni mint Egerből). Az eset nem egyedi, ez már a sokadik, nagyobb nevű magyar film, amit nem vetítenek időben, vagy akár egyáltalán nem vetítenek az egri mozik. Függetlenül attól, hogy az Agria Film-re önmagában nincsen panaszunk, az ilyen esetek miatt kérdéses, hogy a közönség szempontjából valóban szerencsés-e, ha a városnál vannak a mozik és nem egy országos hálózatnál.