Skip to main content
Kereskedelem

Megyeszékhelyek között olcsóbbak az egri lakótelepek

By 2019. január 11.

Tavaly év végén írtuk az OTP adataira támaszkodva, hogy Egerben az országos átlagnál nagyobb mértékben drágultak az ingatlanok az utóbbi időben, az átlagár pedig a maga 264 ezer forintos értékével az országos élbolyba tartozik. Az OTP legújabb Értéktérképe ezúttal a lakótelepi lakások árait hasonlította össze a hazai nagy- és középnagy városokban.

Meglepő módon, a lakótelepi lakások esetében némiképp mást látunk, itt az olcsóbb városok közé tartozik Eger. Az adatokat nézve 10 megyeszékhely + Budapest drágább nálunk és így értelemszerűen 7 megyeszékhely maradt, akik olcsóbbak.

A legdrágább vidéki nagyváros Székesfehérvár 298 ezer forintos négyzetméterárral, a legolcsóbb pedig Salgótarján, ahol a megyeszékhelyek közül egyedüliként 100 000 forint alatti ez az érték. Egerben valamivel 200 000 forint fölötti a lakótelepi lakások átlagos négyzetméterára, ez viszont várhatóan nem marad így sokáig, hiszen az országos átlagnál gyorsabb árnövekedés ezen lakások esetében is megfigyelhető. Eger egyike annak a három városnak, ahol 75 százalékot elérő, vagy azt meghaladó növekedést mértek a lakótelepi lakások áraiban.

Az egri, lakótelepi lakások jelenleg 12-20 millió forint között áron mozognak. Lakótelep és lakótelep között is jelentős különbségek tapasztalhatóak, egy Malomárok utcai 7. emeleti, 52 négyzetméteres, 2 szobás lakás felújított állapotban jelenleg 15,4 millióért keresi gazdáját (link), míg a város másik pontján, a Hadnagy utcai lakótelepen egy hasonló adottságú, 8. emeleti, 55 négyzetméteres és szintén 2 szobás ám felújítandó lakást 16,7 millió forintért hirdetnek (link).