Skip to main content
Fejlesztés

Edzőközpont épül a Felsővárosban

By 2019. január 17.

Majd’ 2 milliárd forint értékű fejlesztés indul hamarosan a Felsővárosi Sporttelepen. A fejlesztésről régebb óta lehetett hallani, január 14-i cikkében az Agriasport.hu most a látványterveket is megmutatta.

A fejlesztést a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. végzi, ez a név ismerős lehet, van néhány jó hangulatú cikk róluk az interneten például itt, vagy emitt. A munka a sporttelep jelenlegi épületének- és konténerének bontásával kezdődik, majd ezt követően épül meg az új, 272 fő befogadására alkalmas, fedett lelátós egység. Ez a ház a Malomárok utcai négyemeletessel párhuzamosan, a pálya nyugati oldalára kerül majd. Az építkezés mellett tervben van még a teljes sporttelep korszerűsítése: közművesítéssel, térvilágítás kiépítésével, tereprendezéssel, parkosítással.

A közeljövő sportfejlesztései között szerepel továbbá a Szentmarjay Tibor Stadion felújítása is, ez az intézmény 2,4 milliárd forintból kap várhatóan új fejépület és 3 500 fős fedett lelátót.

Napjaink közhangulatában felemás érzések fűződnek a focifejlesztésekhez, így érthető módon az egri beruházások sem a legnépszerűbbek. Ha megpróbáljuk viszont leválasztani a politikát a hírről annyira, amennyire csak meg lehet ezt tenni jelen esetben, akkor az elképzelésekkel önmagukban nincsen gond. Egyik fejlesztés sem túlzó, és mindkettő komoly hiányosságot pótol. Bármennyire is megszoktuk, azért nem feltétlenül normális állapot, hogy egy megyeszékhelynek jelenleg nincsen egyetlen fedett lelátós focipályája sem, a városi stadion nézőtere pedig Egerhez minden tekintetben méltatlan állapotban pusztul jelenleg.