Skip to main content
Közlekedés

Új út és vasúti átjáró épül a Déli Iparterületen

By 2019. január 23.

Tovább folytatódik a Déli ipari park alapinfrastruktúra fejlesztése, a közeljövőben új út-, gyalogút- és vasúti átjáró is épülne ide a tervek szerint.

A tavalyi év folyamán elkészült a Külsősor utca folytatása, a szakasz így már nem zsákutca többé. Az ipari park belsejében futó út elsősorban a ZF új csarnoka miatt épült, viszont ideális esetben az így megközelíthetővé vált területek előbb-utóbb szintén beépülnek majd, hosszú idő után tehát az ipari park belseje is hasznosíthatóvá vált. Erről az útról önmagában még nem írtunk a blogon, érdeklődőknek ezért mutatunk róla most pár képet.

Eddig a vasúti rendező nyugati oldalán jártunk, a soron következő fejlesztések a sínektől keletre eső területet érintik. Forrásként a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatalának hirdetményét használtuk, ennek elég beszédes tárgyából már kiderül, hogy mi készül:

” (…) Bánki Donát utca meghosszabbítása (U-1 j. út) , a Külsősor utca és a 9849/12 hrsz út között gyalogút (U-2 j út) építésének, valamint a gyalogúton az Eger-rendező pu. északi kijáratánál, a 87 számú vasútvonal 150+23 hm szelvényében vasúti gyalogos átkelőhely (…)”

A Bánki Donát utcát valószínűleg kevesen tudják belőni még az ipari parkon belül is, ez egy kicsi, ám jelentős zsákutca, még menetrendszerű helyi busz is jár rajta. A szakaszon található két nagyobb üzem, az Arconic és az Aventics. A tervek szerint ez az utca kapna folytatást, a Kistályai úttal és vasúti sínekkel párhuzamosan, egészen a következő, nevenincs (bár papíron talán szintén Kistályainak jelzett) merőleges utca eléréséig. Aztán valahol ide, ebbe a kereszteződésbe érkezne meg az az új gyalogút is, rajta a szintén most építendő vasúti gyalogos átkelőhellyel. Nagyon elszántaknak mutatjuk a kapcsolódó szabályozási tervet ide kattintva, ez egy roppant csúnya jószág, de azért érdekes lehet. A fejlesztéssel az ipari terület síneken inneni, és túli oldala is hasznosíthatóvá válik, illetve az egész városrész jól átjárható lesz gyalogosan és kerékpárral.

A képen pirossal az új út-, narancssárgával pedig az új gyalogút helyét jelöltük.

Kapcsolódó dokumentum

Hirdetmény