Skip to main content

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére 2008-ban alapította meg azt az elismerő díjat, melyre azon vállalkozások érdemesek, akik a város gazdasági életét fellendítő, kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtottak, vagy több éves, egyenletes gazdasági teljesítményük alapján hozzájárultak a város gazdaságának fejlődéséhez. A 2016-os évben benyújtott pályázatok közül a HKIK javaslata alapján Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése döntött a „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díj odaítéléséről.

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése értelmében 2018. évre vonatkozóan „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részülnek Cseh András, és Cseh Andrásné „Csöpike” ( egyéni vállalkozók) a Hotel Senátor-ház üzemeltetői.

Cseh András és felesége Csöpike évtizedek óta gondoskodnak arról, hogy az Egerbe érkező vendégek, illetve a városban élők megtapasztalják Eger és az igazi magyar vendéglátás szépségeit, kedvességét, vendégszeretetét. Rajongva szeretik, és professzionális módon gyakorolják hivatásukat.

1992 óta, 26 éve vezetik a Hotel Senátor-Házat a hagyományos vendéglátást képviselve. 5 fővel indultak, ma közel 30 fő létszámmal a város egyik közkedvelt vendéglátó egysége. Itt hozták létre az első dobó téri teraszt, az első téli-kertet és az első Adventi sátrat, ők a Bikavér ünnep egyik elindítói, akik a vendéglátás mellett számos kulturális élménnyel tették, teszik emlékezetessé az egri és Egerbe látogató turisták programjait: élő zenés nyári estek, képzőművészeti kiállítások, irodalmi estek, és nem utolsó sorban a nagy sikernek örvendő Strauss-est.

A házaspár a tanulóképzést is fontosnak tartja, jelenlegi dolgozóik is mind tanítványaik közül kerültek ki.

„PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részesül a Bástya Építész Kft. képviseletében  Kormos Gyula.

Az 1987-ben alakult Bástya Építész Kft. szervesen részt vesz Eger város középületeinek, épületeinek tervezésében, hozzájárulva a városkép szépítéséhez és alakításához. A régióban az első épületenergetikai tanúsítvány kiadására jogosult cég. Egyedülálló módon az energetikai pályázatok minden eleme (tervdokumentációk, energetikai számítások, megvalósíthatósági tanulmány, audit, gazdasági és pályázati anyagok) egy kézben összpontosulva készülnek irodájukban. A Bástya Építész Kft-nél a kis energiaszükségletű épületek és passzívházak tervezéstől kezdődő megvalósítását is vállalják, valamint az épületek komplex (szigetelések, hűtés, fűtés, meleg víz) energetikai vizsgálatát. Koncepcióterveket készítenek az alkalmazandó szigetelésekre, gépészeti rendszerekre, megújuló energiaforrások gazdaságos használatára.