Skip to main content
Közlekedés

Február második felében kezdődik a Bródy Sándor utca felújítása

By 2019. február 12.

Már-már kezdtünk aggódni, hogy 2019-től vége szakadt a kedvenc rádiós sorozatunknak Egerben, de szerencsére kiderült, hogy erről szó sincs, csak türelmesebbnek kellett volna lennünk. Február 12-én ismét az FM7-nél vendégeskedett Habis László, ezzel folytatódik a szokás, hogy kéthetente rádióinterjú keretében válaszol a polgármester a városlakók kérdéseire. A kérdezésre pedig továbbra is buzdítunk mindenkit, hiszen egész érdekes információk is megtudhatók így Eger életéről. A legutóbbi adás ide kattintva nézhető vissza – az első témánál máris egy hivatkozással a város legkirályabb blogjára, amit ezúton is köszönünk.

A mostani felhozatalból az egyik új információ a Bródy Sándor utca rekonstrukciójához kapcsolódik. A munkáról már egészen régóta lehet tudni, mi tavaly januárban említettük talán utoljára saját cikkünkben, akkor még 2018-ra vártuk a beruházást. Ennél kicsivel később jött el a nagy nap, a rádióriportban elhangzottak szerint február 18-án tervezik elkezdeni a faltól-falig tartó felújítást. Kicserélik a vízvezetékeket, korszerűsítik a szennyvíz-, a csapadékvíz- és az elektromos hálózatot, fejlesztik a közvilágítást, lecserélik a teljes burkolatot és korlátot építenek a lépcsős rész mellé.

Korábban ötlet szintjén felmerült az út és járda oldalának felcserélése is, most erről már nem volt szó, pedig elképzelve nem lett volna rossz ötlet, mert jelenleg egyik üzlet sem a járdáról nyílik, mindegyikbe az úton keresztül lehet bejutni. Persze ez legyen a legnagyobb probléma, ennél nagyságrendekkel fontosabb, hogy végre megszépül ez a jelenleg, hát, mérsékelten impozáns szakasza is a belvárosnak.