Skip to main content

Útzárral jár a június végéig tartó munka

Február 18-án, hétfőn elindult a Bródy Sándor utca teljes felújítása, mely beruházás a Miniszterelnökség kiírásán, magyar központi forrásból elnyert egymilliárd Ft-os infrastruktúra-fejlesztési programunk második ütemének legnagyobb változást hozó beavatkozása. Egy régen várt fejlesztésről van szó, amely mind esztétikailag, mind praktikusan jelentős előrelépést hoz az érintett területen.

A Bródy utcai, jelentős fejlesztés várhatóan – más, a terület érintő munkálatok befejezésének függvényében – 2019. június 30-ig tart.

FRISS: ÚTZÁR A KÖZLEKEDŐK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN

A kivitelező HEDO-Penta konzorcium a terveknek megfelelően, hétfőn átvette a munkaterületet és megkezdte a bontást, illetve feltárást a Széchenyi utca irányából.   A Bródy utcában az üzletek megközelíthetősége és az árufeltöltés – valamilyen irányból – mindig biztosított lesz, ám a közlekedők biztonsága érdekében útzár van érvényben, mind az autós, mind a gyalogos forgalom tekintetében. Ezzel tudjuk garantálni a közlekedők biztonságát és az ütemes kivitelezői munkát, hiszen a Bródy utcában immár folyamatos a munkagépek mozgása.

A szakemberek a most zajló feltárás során pontosan meghatározzák a közművek helyét, s ha ezzel végeztek, védőcsövet fektetnek le és ebbe húzzák majd be az egybefüggő (!), új ivóvízvezetéket.

A beruházás során több mint 150 méter hosszban, faltól falig megújul a burkolat. Az ugyancsak rekonstruált lépcsősor új korlátot kap és az ivóvíz-vízvezeték mellett elvégzik a szennyvíz- és közvilágítási közműcseréket is.

A munkavégzés idején az érintett lakók – igény esetén – a Kacsapart utcai (Domus) parkolóban tarthatják gépjárműveiket, ez ügyben a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodáját kereshetik.

Kérjük megértő türelmüket és együttműködésüket, s egyben felhívjuk a figyelmet arra, hogy az építés idején ne megszokásból, hanem az ideiglenes forgalomtechnikai jelzéseknek, tábláknak megfelelően közlekedjenek!