Skip to main content

Kisebb útszűkületre kell számítani a Megyeháza és a taxiállomás közötti szakaszon

Február 25-én, reggel megkezdi a munkát a kivitelező a Kossuth Lajos utca felújításánál. Ez a fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, uniós forrásból valósul meg, a belvárosi terek és kulturális-közösségi funkciójú épültek megújítását célzó programcsomag részeként. Ennek részeként újul meg az Eszterházy tér, a Hatvani kapu tér, az Erzsébet udvar és a Kracker udvar, valamint az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon (HEMO), valamint a könyvtár épülete is.

FIGYELEM: ÚTSZŰKÜLET ÉS MUNKAGÉPEK!

A Kossuth utcában hétfő reggeltől – az Egészségház utcai kereszteződéstől indulva, a Líceum oldalán haladva – kerítéssel határolják el a megújuló területet. A járda belső oldalán, az épületek mellett továbbra is biztosított lesz a gyalogos közlekedés, így az érintett üzletek működése és megközelítése is.

Miután a kivitelező HE-DO – Penta Konzorcium a kordonokat az útpályára helyezi, kisebb útszűkületre kell számítani. A kétirányú forgalmat ez nem akadályozza, ugyanakkor figyelmet igényel az autósok részéről. A fentieken túl a munkagépek folyamatos mozgása miatt is érdemes lesz óvatosan közlekedni a Kossuth Lajos utca ezen részén. A hétfő reggeli munkakezdést előkészítendő, a kivitelező már a hétvége folyamán megkezdi a parkolók lezárását az érintett szakaszon, hiszen a megújulás a parkolók felújításával kezdődik.

A február 25-én kezdődő beruházás eredményeként megszépül a Kossuth utca északi oldalán található járda és parkoló, kertészeti terv alapján megújul a zöldfelület. A fejlesztési program érinti a Fellner Jakab utca (taxiállomás) – Kossuth L. utca csomópontját, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky úti parkolók körüli burkolatot is.

A fentieket is tartalmazó „Belvárosi terek komplex megújítása” (TOP-6.3.2-15-EG1-2016-00001) című projekt megvalósításához Eger MJV Önkormányzata 1.827.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. A város a teljes beruházáshoz 80 millió Ft el nem számolható önerőt biztosít.