Skip to main content

Március 6-án indul az egri Stadion utca felújítása. Ez a beruházás – a Bródy utca jelneleg is zajló megújításához, vagy a Barkóczy és Almagyar utcák korábbi felújításához hasonlóan – a Miniszterelnökségtől elnyert egymilliárd Ft-os közterület-fejlesztési programunk egyik jelentős eleme. A kivitelezés nem jelent egyből teljes lezárást: a munka a fokozatosság elve szerint halad majd előre.

A kivitelező már a jövő hét elején átveszi a munkaterületet és felvonul, munkagépek mozgására tehát már hétfőtől lehet számítani, ám ez még érdemben nem érinti a belvároshoz közeli utca forgalmát.

Szerdán kezdődik el az érintett lakosoktól és a stadionba, Érsekkertbe érkezők részéről türelmet, megértést igénylő időszak. Előbb a park és a Szentmarjay Stadion előtti területet bontják fel nagy erőkkel, az utca más részein pedig a közmű-felújítást előkészítő, kutató árkokat nyitnak a munkások. Ez utóbbi még nem jelent különösebb zavart a közlekedésben, így az első napokban mind a Szálloda utca, mind a Deák Ferenc út felől megközelíthető lesz a terület. A gyalogos átmenő forgalmat folyamatosan, a teljes rekonstrukció idején biztosítani fogja a kivitelező.

A sportlétesítmények megközelítését az Érsekkert túloldaláról biztosítjuk. Az autósoknak az Ady Endre utcai, ingyenes parkolók használatát javasoljuk. (Indokolt esetben – az Egri Városi Sportiskolával együttműködésben – a salakos pályára is beengedjük a gépjárműveket.)

A több mint 30 fejlesztést jelentő, egymilliárdos egri fejlesztési program keretében a Bródy utca megújítása mellett a napokban elkezdődött az útépítés a Fertőbánya utcában, emellett járdát építünk a Szövetkezet utcában és már zajlik a Gerle-közi (Könyök utcai) fejlesztésünk is.