Skip to main content
Közlekedés

Látványterveken a megújuló Sas út

By 2019. március 7.

Március 18-án kezdődik a Sas út felújítása, erről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a Városházán. A munka mintegy 900 millió forintba fog kerülni és várhatóan év végére készül el.

A Sas út jelenleg éppen olyan ramaty állapotban van, mint amilyen nagy rajta a forgalom, az úttest szűk és balesetveszélyes, a nyílt árok elavult, a növényzet rendezetlen. Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy bármit kezdenek vele, a helyzet csak jobb lehet, ehhez képest külön örömteli, hogy egy kimondottan átgondoltnak tűnő fejlesztés van éppen születőben. Az utca faltól-falig megújul, 140 parkoló épül, közmű rekonstrukciót végeznek, kiszélesítik az útpályát, térkővel burkolják a járdát, befedik a nyílt árkot, aminek a helyén pedig kerékpárutat hoznak létre.

Utóbbiból ráadásul egy úttesttől elkülönített fajtát, a Malom utca esete után ezzel tanúsítanak megbánást. A kerékpárút két széle már elkészült, keleten a pataktól a Kertész utcáig, nyugaton pedig a vasúti sínektől a Mátyás király útig. A hiányzó középső szakasz fontos szerepet játszik majd az Ipari park megközelíthetőségében, ez a kerékpárút az egyik legfontosabb része lesz a városi hálózatnak.

A vasútállomás melletti autós aluljárónak sajnos már se híre, se hamva. Ide még az Integrált Városfejlesztési Stratégia javasolt anno egy 2×1 sávos aluljárót, majd az Intermodális csomóponthoz kapcsolódva merült fel ismét az ötlet, de ez végül vagy nem volt megvalósítható, vagy ár-érték arányban nem érte volna meg, lényeg, hogy úgy tűnik, végleg feledésbe merült.

A bejegyzés végén érdeklődőknek még megmutatjuk a sajtótájékoztatón közzétett látványterveket: