Skip to main content
Fejlesztés

Sportpark létrehozását tervezik az Érsekkertbe

By 2019. április 12.

Új lehetőséggel bővülhet a közeljövőben az Érsekkert, pardon, a Szmrecsányi Lajos-kert (Érsekkert).

A város sikeresen pályázott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál egy sportpark kiépítésére, helyszínként pedig az Érsekkertet jelölték meg. A kivitelezésért nem kell fizetnie a városnak, a park fenntartása viszont már Egerre marad a jövőben. Várhatóan ez sem lesz tetemes összeg, hiszen a telepített eszközök elméletileg vandálbiztosak. Az elnyert sportpark jellemzője, hogy:

  • minimum 150 m2 alapterületű,
  • minimálisan 15 eszköz kerül rá telepítésre, tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas. Az alapzata gumi borítású és a teljes sportpark akadálymentesített.

A sportpark a Klapka György utca és szökőkút közötti fősétány mellé kerülne a tervek szerint, az egykori épített sakktábla helyére. A szabadtéri kondipark mindenképp az Érsekkert javára válhat, főleg a szomszédos rekortán futópályával együtt szemlélve őket a stadionban. A forrásként használt előterjesztésben egy fotót is csatoltak a parkról, hasonlót kell elképzelni, csak nálunk szebb háttérrel.

Forrás: Városimázs Bizottság április 15-i ülésének 12. előterjesztése.

Letölthető dokumentum:

Előterjesztés