Skip to main content

A Miniszterelnökség keretéből nyert 2017-ben egymilliárd Ft-os forrást Eger Önkormányzata, melyet közterületi infrastruktúra-fejlesztésre használunk fel. A javarészt már megvalósult, idén záruló beruházás-sorozat a város egészét érinti, nagy lökést adva a megyeszékhely közlekedésfejlesztésének. A fejlesztési program összeállításánál fő cél volt, hogy az egri polgárok szempontjából kulcsfontosságú beruházásokat valósíthassunk meg olyan területeken is, melyek nem érintettek az ismert, uniós pályázati programokban.

Így újul meg a 2019-es évben a Bródy Sándor utca, a Stadion utca, valamint járdát építünk a Szövetkezet utcában és a közlekedésbiztonság növelés érdekében átépítjük a Gerle-köz – Könyök utca kereszteződését. Ugyancsak az idei évben építjük meg az aszfaltos útpályát a Fertőbánya utcában.

A Fertőbánya utca Eger nyugati oldalán, a Szalóki út és a Deméndi utca között húzódik, jelenleg nem rendelkezik megfelelő, szilárd burkolattal. A bruttó 96,4 millió Ft-os fejlesztési programban új útburkolat, új járda építése szerepel, valamint megfelelően méretezett csapadékvíz-elvezető rendszert építünk.

A beruházás főbb számai:

  • burkolat bontása: 66 m3
  • közműcsatorna építése: 296 m
  • kiemelt szegély építése: 375 m
  • süllyesztett szegély építése: 157 m
  • járdaszegély építése: 294 m
  • összesen 134 m3 aszfaltburkolat készítése
  • a beavatkozási hossz 250 folyóméter

Az egymilliárdos keretből Eger valamennyi városrészében, több mint 30 helyen végeztünk és végzünk beruházást. Egyrészt olyan fejlesztések valósultak meg 2017-18-ban, amelyek a város egésze szempontjából jelentősek, hiszen nagyforgalmú utakat érintettek (Almagyar, Kossuth, Barkóczy, Széchenyi utca, Pásztorvölgy utca). Másrészt egy-egy lakóközösség kérésére valósítottunk meg beruházást, melyet már régen vártak és mindennapjaikat teszi komfortosabbá, jobbá (Tittel u., Olasz u., Csokonai u., Tizeshonvéd u., Radnóti u.; járdák: Ludányi, Kallómalom, Vallon utca).

Fotó: Nemes Róbert